Karaliskās kāzu tortes: augstas, greznas, smagas un iespaidīgas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karaliskais «trakums» ir sācies pilnā sparā, jo prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas vairs nav aiz kalniem – jau 19. maijā laimīgais pāris mīs gredzenus, atzīmējot to ar greznām kāzām. Protams, būs arī karaliskā kāzu torte, kuras garšas nianses un galvenais konditors nesen tika atklāts plašākai sabiedrībai. Pāra izvēlētās citrona un plūškoka tortes iespaidā hellomagazine.com apkopoja citas karaliskās kāzu kūkas – augstas, greznas, smagas un iespaidīgas.

 
Foto: AP/ AFP/ Scanpix

Princis Viljams un Keita Midltone

Kembridžas hercogam un hercogienei viņu kāzās 2011. gadā tika gatavotas divas kūkas. Pirmā bija krāšņā astoņu pakāpju augļu kūka ar glazūru, par tēmu «ziedu valoda», kuru gatavoja beķere Fiona Kērna no Leičesteršīras. Konditorejas šedevrs, kas tika gatavots piecas nedēļas, bija pārklāts ar baltu krēma glazūru un dekorēts ar 900 smalkiem cukura mastikas ziediem. Viljams un Keita saglabāja divus kūkas augšējos līmeņus savu nākotnes bērnu kristībām.

Otra kāzu torte bija Viljama bērnības iemīļota šokolādes biskvīta kūka. Tā tika gatavota pēc receptes, kas tika saņemta no Bekingemas pils šefpavāriem.

Foto: AFP/ Scanpix
 
Foto: Mirrorpix/ Rex Features/ Vida Press

Princis Čārlzs un princese Diāna (Diāna Spensere)

Kad 1981. gadā Velsas princis Čārlzs apprecēja Diānu Spenseri, viņu oficiālā kāzu torte bija piecus stāvus augsta un 115 kilogramus smaga.

Foto: Rex Features/ Vida Press
 
Foto: PA Archive/ Scanpix

Karaliene Elizabete II un Edinburgas hercogs, princis Filips (leitnants Filips Mountbatens)

Karalienes Elizabetes II kāzu kūka bija iespaidīga – 2,7 m augsta, 225 kg smaga un bija izkārtota četros līmeņos. Kāzu tortes sastāvdaļas tika vestas no Austrālijas. Tā tika sagriezta, izmantojot Filipa zobenu. Viena kūkas daļa tika saglabāta līdz prinča Čārlza kristībām, bet vēl viena daļa nosūtīta atpakaļ uz Austrāliju kā pateicības zīme.

Foto: Everett Collection/ Vida Press
 
Foto: PA Wire/ Scanpix/ Rex Features/ Vida Press

Elizabetes II meita princese Anna un kapteinis Marks Filips

Princeses Annas un Marka Filipa kāzās 1973. gadā torte tika likta uz sudraba pamatnēm. Tā bija 1,5 metrus augsta un svēra 65 kg. Līgavainis kāzu torti sagrieza ar savu zobenu.

Foto: Rex Features/ Vida Press
 
Foto: InSight media/ Vida Press

Monako princis Alberts un Šarlīna Vitstoka

Iespaidīgajās Monako prinča karaliskajās kāzās 2011. gadā tika pasniegta ne mazāk iespaidīga kāzu torte. Milzīgajā 7 līmeņu kūkā nonāca 50 kg zemeņu, un ar to tika cienāti daudzie VIP klienti, kuriem naudas līdzekļi netika žēloti. Ogu pilno torti papildināja zvaigznes un svaigi ziedi – Dienvidāfrikas nacionālās puķes, šādi godinot līgavas «saknes».

 
Foto: AP/ Scanpix/ Rex Features/ Vida Press

Karalienes Elizabetes II māsa princese Mārgareta un lords Snoudons

1,5 metrus augsta, 68 kg smaga un dizainēta uz sešstūru pamatnēm trijos līmeņos – tāda bija princeses Mārgaretas un lorda Snoudona kāzu torte 1960. gadā. Katra līmeņa kūkas sieniņas klāja princeses ģerbonis un pāra jaunā monogramma.

 
Foto: Most Wanted Pictures/ Vida Press/ AFP/ Scanpix

Zviedrijas princis Karls Filips un princese Sofija (Sofija Helkvista)

Princis Karls Filips un princese Sofija salaulājās 2015. gadā. Karaliskā pāra kāzu torte bija ļoti mūsdienīga, tās vairākus līmeņus turēja dažādi statīvi, un katras atsevišķās kūkas daļas centrā spīdēja gaisma. Lai pārsteigtu viesus, krāsainajā kūkā bija paslēptas sprakšķošas konfektītes.

Foto: AFP/ Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu