Gatavojam Lieldienu dekorus paši: idejas gan slinkajiem, gan darbīgajiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ilgi gaidītā svētku nedēļa beidzot ir klāt! Kāds nepacietīgi gaida brīvdienas, kāds olu krāsošanu, bet vēl kādam tīk pavasara un Lieldienu noskaņa, kas virmo gaisā. Ja arī tu vēlies kaut nedaudz raibo svētku sajūtu ienest savā mājā, tad nelieli pašgatavoti dekori būs tieši tas, kas vajadzīgs. Sagatavo olas, pūpolus un pavasara ziedus un ķeries pie darba.

 
Foto: Depositphotos.com

Pavasaris mājās

Lieldienas noteikti ir vieni no pavasara zīmīgākajiem svētkiem. Ja laikapstākļi nav tik jauki, lai dārzā būtu noplūcami pirmie pavasara ziedi, tad veidosim paši savu dārziņu mājā.

Foto: Depositphotos.com

Būs nepieciešams neliels pīts groziņš, nedaudz plēves (vai līdzīgs materiāls), floristikas oāze un ziedi.

Groziņā ievieto plēvi, tad liek izgrieztu un ūdenī izmērcētu atbilstoša izmēra oāzes gabaliņu.

Foto: Depositphotos.com

Tajā liek ziedus vai dekoratīvos augus pēc sirds patikas. Pavasarim atbilstošas, protams, būs hiacintes. Nedrīkst aizmirst oāzi regulāri apliet.

 
Foto: Depositphotos.com

Galda dekors prasmīgām rokām

Nepieciešama būs neliela bļoda, koku vai krūmu zari, kurus iespējams izliekt nesalaužot, pūpoli, sūnas, krāsotas olas un dažādas spalvas.

Ap bļodu savij pieejamos zarus, tajos sasprauž pūpolus. Bļodā kārto sūnas, un tajās liek sakrāsotas olas un dažādas putnu spalvas.

 
Foto: Depositphotos.com

Gatavo kopā ar bērniem

Nepieciešams būs papīrs ar rakstu (vai arī pašu krāsots papīrs), vate, līme, striķis un mazie knaģīši.

Sagatavo dažus papīra vai kartona zaķu šablonus, kurus izmantot identisku garaušu radīšanai. Uzzīmējiet tos, tad izgrieziet. No vates saveliet mazas bumbiņas un pielīmējiet zaķa ļipu vietā. Tad gar sienu, kut paredzēts izvietot zaķus, nostiprina auklu un ar knaģiem pie tās piestiprina sagatavotos garaušus.

 
Foto: Depositphotos.com

Dekors slinkajiem

Ja savā saspringtajā grafikā neatrodi laiku, lai pagatavotu kādu nopietnāku dekoru, bet vēlme darboties nav zudusi, tad šis risinājums būs priekš tevis.

Nepieciešama būs krūzīte ar apakštasīti, koka dekoratīvās skaidas (vai jebkāds cits dekoratīvs materiāls), paipalu olas un putnu spalvas.

Krūzītē ievieto skaidas, uz tām liec vārītas paipalu olas un dažas spalvas, arī uz apakštasītes. Ļoti vienkāršs, bet skaists dekors. Sagatavo vairākas šādas krūzītes un izkārto mājā.

Foto: Depositphotos.com

Vēl kāds vienkāršs risinājums – krūzītes vietā var izmantot dzijas vai raupjākas auklas kamolu. To savukārt var likt uz koka dēlīša vai nelielas tāfelītes. Ļauj vaļu fantāzijai!

 
Foto: Depositphotos.com

Nezūdoša klasika

Kā nu bez izpūstām olām?! Atbrīvojies no čaumalas satura, izskalo, nožāvē un raibini savu olu pēc sirds patikas. Piņķerīgākais no darbiem būs izvilkt diedziņu vai aukliņu, bet, kad tas izdarīts, tad karini olas pie logiem, pie sienas, vāzē saliktos zaros vai jebkur citur. Aukliņas vietā var izmantot nelielus metāla āķīšus (līdzīgus tiem, ko izmanto, karinot Ziemassvētku rotājumus).

Foto: Depositphotos.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu