Gatavojamies lielajai olu krāsošanai! Latvieši jau no sendienām ir mācējuši izmantot dabas veltes un kļūst arvien radošāki un izdomas bagātāki. Ierastās sīpolu mizas, sarkanais kāposts, mellenes, nātres un kāda eksotiska garšviela ļaus tavam Lieldienu olu groziņam būt pavasarīgi raibam! Lai izdodas!
Košām Lieldienu olām - 8 dabīgi krāsošanas veidi
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Padomi, lai olas kļūtu vēl skaistākas un stiprākas:
- Lai vārot nesaplīstu čaumala, olai, pirms likšanas katliņā, jābūt istabas temperatūrā
- Nomazgā olas pirms krāsošanas, lai krāsa būtu vienmērīga pa visu oliņu
- Ja vēlies krāsot gaišākos toņos, piemēram, dzeltenā, tad izvēlies baltas olas
- Pievieno sāli – čaumala būs spēcīgāka un tev palielināsies iespēja uzvarēt olu kaujā
- Lai olas, krāsotas sīpolu mizās, iegūtu maksimāli košu toni, brūnajām mizām pievieno sarkanās un novāri jau iepriekšējā dienā
- Lai olas iegūtu daudz intensīvāku toni, atstāj tās novārījumā uz nakti
- Pēc vārīšanas un olu atdzesēšanas iesmērē tās ar pilīti eļļas vai sviesta, lai tās skaisti spīdētu