Kāpēc Džordža bērni būs prinči un princeses, bet Šarlotes bērni ne?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad runa ir par britu karalisko ģimeni, ir tikai divi varianti, kā kļūt par princesi: vai nu tev jābūt prinča meitai, vai arī tev princis ir jāapprec. Otrais variants atbilst Kembridžas hercogienei Ketrīnai. Masu medijos gan bieži tiek apspriests – var viņu saukt par princesi vai ne; patiesībā Keitu var dēvēt par princesi, bet viņa noteikti nav princese Keita, ziņo harpersbazaar.com.

Piemēram, Viljama un Keitas dēla prinča Džordža dzimšanas apliecībā rakstīts, ka viņa oficiālā nodarbošanās ir Apvienotās Karalistes princis. Nav slikts darbiņš, vai ne? Arī mazbērni, kas dzimuši monarha dēlam, iegūst prinča vai princeses titulu, bet monarha meitām dzimušie bērni ne. Prinča Džordža bērni automātiski kļūs par prinčiem un princesēm, bet princeses Šarlotes bērni diemžēl nekļūs.

Tieši šā iemesla dēļ prinča Endrjū (Karalienes Elizabetes II otrais dēls) meitas Beatrise un Eiženija ir princeses, bet princeses Annas (karalienes Elizabetes II meita) meita Zāra Filipsa nav.

Pastāv gan tāda iespēja, ka monarhs savas meitas bērniem piedāvā karalisko titulu. Princesei Annai tika piedāvāts viņas bērniem piešķirt šo titulu, tomēr viņa atteicās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu