Sieviešu bieds - matiņi uz virslūpas: kā no tiem atbrīvoties?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Maz būs to sieviešu, kuras priecāsies par matiņu «birzi», kas izaugusi uz virslūpas un ar lepnumu to izrādīs apkārtējiem. Lielākā daļa tomēr pie iespējas cenšas no tiem atbrīvoties, katra gan sev pieņemamā un zināmā veidā. Bet, ja esi vēl tikai ceļā uz to, lai likvidētu lieko apmatojumu uz sejas, tad tev noderēs daži Lāzerplastikas klīnikas dermatoloģes Annas Bērziņas padomi, kurus viņa sniegusi žurnālam «100 labi padomi».

Metodes šādai procedūrai ir dažādas – no skuvekļa līdz lāzerprocedūrai.

  • Bieži sievietes virslūpas apmatojuma noņemšanai izmanto skuvekli, jo tas ir viens no ērtākajiem risinājumiem, tomēr ne labākais. Matiņi pēc skūšanas ataug asāki un pamanāmāki. Nebūtu ieteicams izmantot neasu skuvekli vai šo procedūru veikt bez atbilstoša skūšanās līdzekļa, jo šādā gadījumā var rasties ādas kairinājums un apsārtums.
  • Alternatīva skuveklim ir matiņu izraušana, izmantojot pinceti vai vasku. Pinceti var izmantot, ja matiņu nav daudz, bet vaksāciju ieteicams veikt pie meistara, kurš zinās labāk, kā darboties ar virslūpas maigo ādu.
  • Vēl kāds risinājums apmatojuma likvidēšanai – depilācijas krēma izmantošana. To gan drīkst lietot tikai tad, ja ir izmēģināts uz kājas vai rokas un nav radījis kairinājumu. Noteikti jāseko lietošanas instrukcijai, ievērojot pareizu uzklāšanas tehniku, noturēšanas ilgumu un noņemšanas veidu.
  • Lāzerepilācija ir efektīva tad, ja mats ir tumšs un āda gaiša. Procedūra gan būtu veicama vairākas reizes un ar vairāku nedēļu intervālu. Rezultātā matiņi augtu retāk un lēnāk.

Vairāk padomu lasi žurnālā «100 labi padomi».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu