Kur satiekas labākie šefpavāri un top neierasti ielu ēdieni?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Blumbergs

Jau no 2. maija Kalnciema kvartāls aicina izmeklēta un veselīga dzīvesstila piekritējus uz īpašu gardēžu pasākumu, «Street Food» festivālu, kas notiks katru trešdienu no plkst. 18.00 līdz 23.00. Tas ir vienīgais pasākums, kas katru reizi pulcēs vairāk nekā desmit pavārus no labākajiem Rīgas restorāniem – festivālā vienuviet sastapsies pazīstami ēdināšanas jomas profesionāļi un jauni ēst gatavošanas entuziasti, lai priecētu ar kvalitatīvu ēdienu, jaunām garšām un neparastiem salikumiem.

«Street Food» festivālā savu skatījumu par ielu ēdienu kultūru sniegs publikas iecienīti Rīgas restorāni. Ar garšīgām un izmeklētām maltītēm priecēs gan pagājušās vasaras iemīļotie dalībnieki, gan citi labākie Rīgas restorāni un ēdienu entuziasti. Atklāšanas pasākumā festivāla apmeklētājiem būs iespēja arī nobaudīt veselīgas maltītes, izmēģināt brīvdabas indiešu virtuvi, kā arī augstākās kvalitātes delikateses «Street Food» izpildījumā. Par pasākuma muzikālo noskaņojumu parūpēsies DJ AllViss.

Foto: Edgars Blumbergs

Lai atvilktu elpu pēc garšu pārbagātības, no plkst. 19.00 līdz 22.00 visu vecumu apmeklētāji aicināti uz BrainGames galda spēlēm Kalnciema kvartāla galerijā. Mazākos spēlētājus aizraus attīstošas spēles, kur varēs mācīties skaitīt, trenēt atmiņu un pieņemt taktiskos lēmumus. Savukārt vecākiem spēlētājiem būs iespēja piedalīties stratēģiskās galda spēlēs, kā arī trenēt reakciju. Būs arī prāta mežģu spēles un loģikas uzdevumi visai ģimenei.

Šogad festivālā tiks izceltas vairākas ēdienu tēmas – dažādu pasaules tautu virtuves un ietekmes, sezonālie produkti, eksotiskas garšvielas, veselīgs dzīvesveids un pat modīgas galējības ēdienkartē. Katru trešdienu Kalnciema kvartāla atjaunoto koka māju pagalmā gardēžiem būs iespēja atklāt ēdienus, ko ikdienā nevar ne redzēt, ne nogaršot restorānu piedāvājumos, kā arī nesteidzīgi malkot vīnu no Itālijas Markes reģiona mazajām vīna darītavām Kalnciema kvartāla ābeļdārzā. Festivālā padomāts arī par ģimenēm ar bērniem, kā arī esat aicināti apmeklēt pasākumus ar suņiem.

Foto: Edgars Blumbergs

Kalnciema kvartāls 2017. gada gada augustā uzsāka «Street Food» festivālu pasākumu sēriju, kas kļuva par populārāko gada notikumu, astoņus pasākumus kopumā apmeklēja 17 000 cilvēku. Tikai «Street Food» festivālā ir vienreizēja iespēja iepazīt jaunas ēdienu kultūras un baudīt uz vietas gatavotus ēdienus no vairākiem restorāniem vienlaicīgi, pie tam par zemākām cenām nekā restorānos uz vietas. Savukārt restorāniem ir iespēja sevi izaicināt, piesaistīt jaunus klientus, pilnveidot savas gatavošanas prasmes, sekot līdzi aktualitātēm un veidot jaunas sadarbības. Tā dēvētais ielu ēdiens ir pasaulē plaši pazīstams un gardēžu iecienīts. «Street Food» festivāli ir populāri ar restorānu spēju ātri un kvalitatīvi apkalpot lielu cilvēku skaitu īsā laika posmā, neatstājot nevienu ar tukšu vēderu. Un nereti pārsteidzot ar īpašām pagatavošanas tehnikām!

Pasākums ir bez ieejas maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu