Tikšanās vietu mainīt nedrīkst jeb tur, kur garša un smarža satiekas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Blumbergs

16. maijā plkst. 18.00 - 23.00 Kalnciema kvartālā notiks trešais šīs sezonas «Street Food» pasākums, pulcējot labākos Rīgas restorānus un garšu entuziastus, kas sniegs ieskatu ēdienu pasaulē, lutinot ar šefpavāru meistardarbiem, kas tiek pagatavoti uz vietas – acu priekšā.

Šajā «Street Food» pasākumā tiks dota iespēja nobaudīt dažādus ēdienus, apmierinot ikkatra gaumi – sākot ar gaļas un burgeru piedāvājumu, līdz pat dārzeņiem un vegāniskajiem ēdieniem, kā arī saldo uzkodu pārsteigumiem. Piedāvājumā būs uz oglēm pagatavoti ēdieni no armēņu virtuves, kārumniekus priecēs burbuļvafeles, pārsteidzot ar bagāto vafeļu pildījumu, ietērpjot to svaigu ogu un augļu dekoros. Savukārt, veselīgāka dzīves veida piekritējusbūs iespējams iegādāties veģetārās virtuves jaunumu - lēcu burgerus. Kā arī nobaudīt būs iespēja citos pasākumos jau iepazītās krāsnī ceptās, bagātīgās picas un vēl, un vēl.

Foto: Edgars Blumbergs

Būs padomāts arī par jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem, piedāvājot mozaīku spēles no dabīga un izturīga materiāla – koka – kas krāsots ar ES noteikto standartu krāsām, padarot tos īpaši draudzīgus mazuļiem. Spēles ar mozaīkām palīdz bērnam attīstīt prātu un loģisko domāšanu, kā arī nodrošina jauki pavadītu laiku ģimenes lokā, jo šīs spēles ir interesantas kā maziem, tā lieliem.

Par īpašu muzikālo atmosfēru festivālā rūpēsies dj Krii, kurš ir pazīstams LV hip hop aprindās un sadarbojas ar tādiem māksliniekiem kā Gacho (Mesa), Ozols, Gustavo (Arstarulsmirus).

Šogad «Street Food» festivālā ir izceltas vairākas ēdienu tēmas – dažādu pasaules tautu virtuves un ietekmes, sezonālie produkti, eksotiskas garšvielas, veselīgs dzīvesveids un pat modīgas galējības ēdienkartē. Katru trešdienu Kalnciema kvartāla atjaunoto koka māju pagalmā gardēžiem ir iespēja atklāt ēdienus, ko ikdienā restorānu piedāvājumos nevar ne redzēt, ne nogaršot.

Foto: Edgars Blumbergs

Pirmais šī gada festivāls notika 2. maijā un pulcēja 20 restorānus un ~2000 gardēžus, kuri bija ieradušies no dažādām pasaules valstīm . Tikai «Street Food» festivālā var vienlaicīgi iepazīt jaunas ēdienu kultūras un baudīt uz vietas gatavotus ēdienus no vairākiem restorāniem, pie tam par zemākām cenām, nekā restorānos uz vietas. Savukārt restorāniem tā ir lieliska iespēja sevi izaicināt, apgūt jaunas prasmes, iegūt jaunus kontaktus un klientus, kā arī sekot aktualitātēm. Tā dēvētais ielu ēdiens ir pasaulē plaši pazīstams un gardēžu iecienīts.

Pasākums ir bez ieejas maksas.

Apmeklēt pasākumu esat aicināti arī ar suņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu