Kāpēc Meganai vēl aizvien jākniksē Keitai, esot karaliskajā statusā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ Scanpix

Kopš brīža, kad Megana Mārkla deva laulību solījumu un salaulājās ar princi Hariju, viņas dzīve mainījās uz mūžiem. Megana tagad ir Saseksas hercogiene, taču viņai vēl joprojām ir jākniksē citu karalisko pārstāvju priekšā ikvienā tikšanās reizē, ziņo mirror.co.uk.

Tagad, kad viņa oficiāli ir daļa no karaliskās ģimenes, viņai būs jāievēro visi karaliskie noteikumi un protokols. Par laimi, viņai ir princis Harijs un citi ģimenes pārstāvji, kuri palīdzēs ar padomu. Tiek ziņots, ka Meganai ir lieliskas attiecības ar Čārlzu, kā arī ar Keitu un Viljamu.

Foto: AFP/ Scanpix

Bet, neskatoties uz labajām attiecībām ar jaunajiem vīra radiem, jaunajai Saseksas hercogienei joprojām ir jākniksē daudziem no viņiem, tiekoties formālos pasākumos, tostarp arī Keitai Midltonei.

Protams, Meganai bija jākniksē, pirms viņa oficiāli ieguva karalisko statusu, bet viņai tas ir jādara arī šobrīd, kad pati ir kļuvusi par karaliskās ģimenes pārstāvi. Iemesls ir pavisam vienkāršs – Keita pārspēj Meganu statusā. Keita ir precējusies ar otro pretendentu uz troni un ir māte bērniem, kuri rindā uz troni ir trešais, ceturtais un piektais. Savukārt princis Harijs pēc prinča Luisa piedzimšanas ir «noslīdējis» sarakstā uz 6. vietu, attiecīgi ir daudz zemāk nekā viņa lielais brālis Vils.

Bet tā nav tikai Keita, kam Meganai ir jākniksē – tas ir katrs karaliskās ģimenes loceklis, kurš ir augstāks statusā. Tieši tas pats attiecas arī uz Keitu – kaut arī viņa ieņem salīdzinoši augstu statusu ģimenē, viņai ir jākniksē ikvienam, kurš statusā ir augstāks par viņu.

Foto: REUTERS/ Scanpix

Tas nozīmē, ka Meganai ir jāatceras daudz seju un īsā laika posmā.

Meganai ir jāatceras arī daudz sarežģītākas situācijas, kad viņai jākniksē, - ir reizes, kad viņai tas jādara, kad būs viena pati, bet ne esot kopā ar princi Hariju. Piemēram, tās būs reizes, kad viņa satiksies ar princesēm Beatrisi un Eiženiju (karalienes trešā bērna prinča Endrjū meitas).

Un, lai jaunajai hercogienei visu padarītu vēl sarežģītāku, ir daži ģimenes locekļi, kuriem jākniksē tikai tad, ja istabā ir viņu vīrs vai sieva. Lielisks piemērs ir prinča Edvarda (karalienes jaunākais bērns) sieva Sofija. Par spīti tam, ka viņa karaliskajā statusā ir kopš 1999. gada, Megana viņai nekniksēs, ja vien viņas vīrs princis Edvards neatradīsies istabā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu