Kā iegūt skaistu, veselīgu iedegumu un pasargāt ādu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Nu jau esam paspējuši pabaudīt saules starus, palaiskoties ezera vai jūras tuvumā un, iespējams, arī nopeldēties. Liela daļa noķēruši arī pirmo vai pat otro iedegumu un uzņēmuši mūsu imūnsistēmai tik vajadzīgo D vitamīnu. Tomēr vai esi aizdomājies par ultravioleto starojumu, kas tavai ādai liks priekšlaicīgi novecot? Lūk, daži padomi, kas palīdzēs iegūt skaistu, veselīgu iedegumu un pasargās ādu no kaitīgiem faktoriem.

  • Dažas dienas, pirms plāno sauļoties, sagatavo ādu, atbrīvojoties no tās vecajām šūnām – lieto skrubi vai citu piemērotu līdzekli. Šādi āda kļūs gludāka un iedegums būs vienmērīgāks.
  • Drošākais sauļošanās laiks ir rīta pusē līdz 11 un pēcpusdienā pēc 15.
  • Saules aizsargkrēmu izvēlies atbilstoši savam ādas tipam. Ieteicams to uzsmērēt jau mājās, lai tas paspētu iesūkties ādā. Esot pludmalē, vēlams to atkārtoti iesmērēt ik pēc 2 stundām un pēc katras peldēšanās reizes.
  • Lai pasargātu matus no saules staru iedarbības, var izmantot īpašas eļļas vai galvassegas.
  • Ja tev ir jutīga āda, tad pēc peldes ieteicams noslaucīties, jo ūdens pilieni uz ādas pastiprināti pievelk saules starus, šādi radot iespēju ādai apdegt.
  • Saulesbrilles nav tikai aksesuārs, tās pasargās plāno un jutīgo ādu ap acīm, kā arī pašas acis.
  • Pēc sauļošanās lieto nomierinošu losjonu, šādi samazinot ultravioletā starojuma kaitīgās sekas.

Vairāk padomu lasi žurnālā «100 labi padomi»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu