Kāpēc Harija un Meganas bērniem nebūs karaliskā titula?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MEGA/ Scanpix

19. maijā 47 miljoni cilvēku kļuva par lieciniekiem prinča Harija un Meganas Mārklas jāvārdam. Pēc dažu mēnešu gaidām laimīgais pāris 600 viesu, tajā skaitā karaliskās ģimenes un lēruma slavenību klātbūtnē salaulājās Anglijā Svētā Džordža kapelā, ziņo popsugar.co.uk.

Kaut arī laulību ceremonija bijusi pirms vairāk kā nedēļas, vēl aizvien detaļās tiek apspriesti kāzu notikumi. Un laba vēlētāji jau tuvākajā nākotnē cer uz karaliskajiem bērniem. Kā stāsta, jaunais vīrs labprāt par tēvu kļūtu jau «ļoti drīz». Bet vai zināji - ja Saseksas hercogam un hercogienei būtu bērns, viņam vai viņai netiktu piešķirts karaliskais tituls?

Izrādās, viss nonāk pie Lielbritānijas karaliskās ģimenes zelta likuma, kurā teikts, ka tituli «princis», «princese» un «Viņa Karaliskā Augstība» tiek piešķirti monarha bērniem vai mazbērniem. Princis Džordžs un princese Šarlote ir izņēmums. Tas tādēļ, ka princis Viljams ir nākamais rindā uz troni pēc sava tēva prinča Čārlza, kurš ieņems savas mātes karalienes Elizabetes II vietu.

2013. gadā karaliene noteica jaunu kārtību, kas oficiāli stājās spēkā 2015. gadā, divus mēnešus pirms Šarlotes dzimšanas. Tas ļāva viņai piešķirt tādu pašu karalisko titulu kā Džordžam. Ja izmaiņas nebūtu veiktas, burvīgā mazā dāma būtu lēdija Šarlote Mountenbata-Vindzora.

Viens veids, kā Harija un Meganas bērni varētu saņemt prinča vai princeses titulu, – ja princis Čārlzs kļūtu par karali, pirms vēl Megana būtu dzemdējusi. Ja tā notiks, tad karaliskais tituls bērniem tiks piešķirts oficiāli. Bet pagaidām, ja jaunlaulātajiem būs bērns, viņai vai viņam, visticamāk, tiks piešķirts lorda vai lēdijas tituls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu