Brīvdienu ceļvedis: svinam bērnu svētkus viscaur Rīgai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 1. līdz 3. jūnijam ar daudzkrāsainu pasākumu programmu Rīgā svinēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu. Koncerti, izrādes un festivāli, radošās darbnīcas, sporta aktivitātes, spēles un rotaļas notiks galvaspilsētas kultūras centros, parkos, kā arī Kalnciema, Spīķeru kvartālos un Pārdaugavā.

 
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: depositphotos.com

Esplanāde: ģimeņu un draugu brīvā laika pavadīšanas festivāls «Visi kopā!»

Vasaras piedzīvojumi sākas Esplanādē! Atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, 2. jūnijā, laikā no plkst. 12.00 līdz 18.00, Esplanādē norisināsies ģimeņu un draugu brīvā laika pavadīšanas festivāls «Visi kopā!». Ģimenes un draugi aicināti jautri un izzinoši pavadīt laiku, piedalīties dažādās sacensībās un satikt dienestu pārstāvjus, kas ikdienā rūpējās par drošību, tostarp arī Valsts policijas pārstāvjus.

Kopā ar Valsts policiju būs iespēja uzzināt par dienesta darbu, apskatīt policijas ekipējumu, un noskaidrot atbildes uz sev interesējošiem drošības jautājumiem. Festivālā bērniem būs iespēja iegūt supervaroņu apliecības un iepazīties ar Valsts policijas tēliem Runci Rūdi un Bebru Bruno. Pasākuma apmeklētāji varēs iejusties izmeklētāju ādā un piedalīties radošajās darbnīcās.

Ikvienu apmeklētāju ar paraugdemonstrējumiem priecēs Valsts policijas četrkājainie palīgi. Tāpat būs iespēja aplūkot speciālo tehniku - ceļu policijas motociklus un policijas automašīnas.

Festivālā būs iespēja izveidot komandu un piedalīties dažādos konkursos! Katru apmeklētāju, ģimeni un komandu, kas piedalīsies festivālā «Visi kopā!» gaida aktīva atpūta - dažādās aktivitāšu zonās apmeklētājus gaidīs uzdevumi un jautājumi, kurus izpildot būs iespējams krāt zīmodziņus.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Informāciju sagatavoja Līna Kaļķe, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste.

Avots: LETA

 
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Pexels.com

Kalnciema kvartāls: bērniem un jauniešiem veltītais festivāls «Dari pats»

Par godu Starptautiskajai ģimenes un bērnu aizsardzības dienai Kalnciema kvartālā 2. jūnijā plkst. 10.00-16.00 notiks ikgadējais bērniem un jauniešiem veltītais festivāls «DARI PATS», kur ģimenes ar bērniem varēs iesaistīties vairāk nekā desmit izglītojošās aktivitātēs un izklaidēs. Kā galvenos notikumus jāizceļ brīvdabas Latvijas Leļļu teātra viesizrādi «Bruņinieks, kuram sāpēja zobi», LULU laikmetīgo operu cikla iestudējumus «Mazais princis» un «Pēterītis un vilks», kā arī izdevniecības Liels un mazs grāmatas «Suns, kurš atrada skumjas» atklāšanu.

Šogad festivālā akcentēta taktilā jeb taustes maņa, lai aktualizētu, ka informāciju iespējams iegūt ne tikai vizuālā vai audiālā veidā. Visas dienas garumā Kalnciema kvartāla teritorijā interesenti varēs iesaistīties 9 aktivitātēs – laikmetīgo deju meistarklasē un darbnīcās iepazīt un sataustīt dažādus materiālus – stiklu, mālu, krītus, vasku un citus. Festivālā tiks pievērsta uzmanība arī otrreizējās pārstrādes materiāliem, kuriem jaunākie apmeklētāji varēs piešķirt jaunu dzīvi. Bez tam bērniem būs iespēja iemācīties šaut ar loku, papildus aizraujoši apgūstot vēsturi.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

 
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Pexels.com

Spīķeru kvartāls: festivāls «Radi un iedvesmojies»

Sestdien, 2.jūnijā, no plkst.13.00 līdz plkst.17.00 Spīķeru kvartālā norisināsies festivāls bērniem «Radi un iedvesmojies», piedāvājot aizraujošu un interesantu skatuves programmu, kā arī radošas darbnīcas un spēles.

Koncertprogramma uz skatuves

13.15 – 14.00 Jūrmalas teātris ar izrādi «Kas zaķīti pasargās?»

14.30 – 15.30 Jautras, radošas un atraktīvas izdarības lieliem un maziem kopā ar Kašera sapņu fabrika

16.00 – 17.00 Cikla Patiešām Maziņiem muzikālā izrāde «Varde par solisti»

Paralēli skatuves programmai darbosies radošas, izzinošas un attīstošas darbnīcas un spēles kopā ar Amarana Design , Smilšu lampas, Kašera sapņu fabrika , lielajām koka spēlēm u.c.

Ieeja pasākumā bez maksas.

 
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: depositphotos.com

Tautas mākslas centra «Ritums» filiāle: bērnu diena «Krāsainais maršs»

3. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 14.00 Kultūras un tautas mākslas centra «Ritums» filiālē, Ieriķu ielā 43A, notiks Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums «Krāsainais maršs». Šajā gadā uz pasākumu aicina Lote no Izgudrotāju ciema un viņas draugi.

Pasākuma stāsts būs par rosīgo un zinātkāro suņu meiteni Loti no Izgudrotāju ciema, kurai katra jauna diena šķiet skaista, jo tajā var notikt vistrakākie piedzīvojumi. Lote ļoti labi zina, ka piedzīvojumi tāpat vien paši nenāk, tos ir jādodas meklēt, tādēļ kopā ar bērniem tā dosies cauri Zinātkāres zonai, kuros būs iespēja veidot smaidīgās balonu sejiņas, spēlēt jautro boulingu, izveidot burbuļainās kartiņas, iziet gudro labirintu, salikt dažādas puzles un celt Lotes Izgudrotāju ciemu, kā arī paralēli vērot bērnu kolektīvu koncertu. Ikvienam, kurš būs izpildījis visas Zinātkāres zonas aktivitātes, būs iespēja piedalīties izlozē par galveno balvu – Zinātkāres centra «Zinoo Rīga» apmeklējumu.

Piedzīvojumos kopā ar Loti apmeklētājus vedīs arī bērnu deju kopa «Kamolītis», bērnu deju kolektīvs «Teiksmiņa», deju grupiņa «Lāsīte», vokālais ansamblis «Poppy» un «Momo», deju grupa «Ritms» un Jauno Fiziķu skolas audzēkņi ar eksperimentu stendu.

Būs krāsaini, piedzīvojumiem bagāti un galvenais aktīvi!

Ieeja pasākumā bez maksas.

Informāciju sagatavoja Evija Spresle RD IKSD Kultūras un tautas mākslas centra «Ritums» direktores vietniece radošajā darbā.

Avots: LETA

 
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Pexels.com

Bērnu svētki Ziemeļblāzmas pils parkā

3. jūnijā no plkst. 11.00 Ziemeļblāzmas pils parkā visi tiek aicināti uz Bērnu svētku 110. jubileju. Svētki, kuri pirmo reizi organizēti pagājušā gadsimta sākumā, šogad solās būt īpaši krāšņi. Bez tradicionālajām un visu iecīnītajām darbnīcām un izglītojošiem stendiem tiek plānoti dažnedažādi pārsteigumi.

«Par šī gada svētku moto izvēlējāmies vārdu «KOPĀ», kas simbolizē kopā būšanu – kopā ar vecākiem lietderīgi un saturīgi pavadīt brīvo laiku, kopā smieties, kopā atpūsties, kopā gūt jaunas zināšanas, kopā svinēt Bērnu svētku 110. jubileju un Latvijas simtgadi…» atzīst pasākuma organizators Uģis Bērziņš.

Pirms 110 gadiem, organizējot pirmos Bērnu svētkus, mecenāts Augusts Dombrovskis un skolotāja Marta Rinka bija domājuši par to, lai svētkos bērni ne tikai izklaidētos, bet arī iemācītos ko jaunu. Šis nosacījums saglabājies līdz mūsdienām, tāpēc ikviens vecmīlgrāvietis, dodoties uz svētkiem, ir pārliecināts, ka bez lieliskas atpūtas tiks iegūtas arī jaunas zināšanas un prasmes. Tāpat būs arī šogad – bez dažādām izzinošām, sportiskām un atraktīvām darbnīcām plkst.12.00 Ziemeļblāzmas lielajā zālē notiks bērnu deju ansambļa «Bitīte» visu paaudžu lielkoncerts, savukārt plkst.13.00 būs iespēja tikties ar šobrīd vienu no populārākajām bērnu rakstniecēm, pūcītes Ucipuci mammu Zani Zustu. Un kā jau dzimšanas dienā pienākas, neiztiks arī bez gardiem pārsteigumiem. Pasākuma dalībnieki bezmaksas varēs apēst 110 kg Balbiino Mr. Big gardā saldējuma.

Veiksmīgais rūpnieks Augusts Dambrovskis pagājušā gadsimta sākumā ne tikai uzcēla Ziemeļblāzmas pili un ierīkoja tās parku, bet arī Burtnieka namu, kurš savulaik kļuva par gaismas nesēju Vecmīgrāvī, bet kopš 1990. gadā tajā darbojas mūzikas skola. Savukārt bērnudārzu, ko dēvēja par Zaļo skolu Augusts Dambrovskis uzcēla, lai izglītotu fabrikas strādnieku bērnus. Lai gan līdz mūsu dienām ēka nav saglabājusies, Zaļā skola ir ievērojama kā viena no pirmajiem bērnudārziem Latvijā, ko vadīja Marta Rinka. Bērnu svētkos gan Burtnieku nams, gan Zaļā skola būs īpašo viesu statusā un šajos stendos jaunajai paaudzei būs iespēja iepazīt kultūrvēsturisko mantojumu. Ikviens vecmīlgrāvietis var lepoties ar faktu, ka Burtnieku namā daudzus gadus pavadījis un Latvju dainu pēdējos trīs sējumus pabeidzis Krišjānis Barons un arī ar to, ka tieši Vecmīlgrāvja teritorijā 1900. gadā tika uzcelts viens no pirmajiem bērnudārziem Latvijā.

Lai visiem svētku dalībniekiem būtu jautrs prāts, rūpēsies bērnu un jauniešu iemīļotais, atraktīvais Kašers, savukārt svētku izskaņā ikviens varēs baudīt Jura Kaukuļa un Jaunā Jāņu orķestra sniegumu.

Ieeja ikvienam būs bez maksas.

Informāciju sagatavoja Vecmīlgrāvja attīstības biedrības pārstāve Iveta Pāvula.

 
Foto: Pexels.com

Mazā Ģilde: ar plašu programmu tiks atzīmēta Bērnu diena

Kultūras centrā «Mazā Ģilde» 3. jūnijā plkst. 12.00 ar koncertu «Bimini» Lielajā zālē sāksies Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums. Atraktīvais un radošām idejām bagātais bērnu un jauniešu vokālais ansamblis «Kolibri», vadītājas Inita Malnača un Agnese Malnača, šoreiz kopā ar izciliem mūziķiem – Ditu Krenbergu (flauta), Māri Treiju (klavieres), Mareku Auziņu (kontrabass) un Gundaru Lintiņu (sitaminstrumenti) dāvās klausītājiem koncertprogrammu, kurā skanēs latviešu tautas dziesmas un Imanta Kalniņa mūzika.

Pēc koncerta plkst. 13.00 tiks atklātas radošās darbnīcas Mazās ģildes dārziņā.

Ieeja pasākumā bez maksas

Informāciju sagatavoja Inita Malnača Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs «Mazā ģilde» Kultūras menedžere.

Avots: LETA

 
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: depositphotos.com

Dzegužkalna estrādē: pasākums «Saules bērni»

Dzegužkalna estrādē un parkā 3. jūnijā no plkst. 13.00 līdz 17.00 norisināsies Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums «Saules bērni».

Koncertā «Saules bērni» piedalīsies Rīgas Kultūras centra «Iļģuciems» bērnu un jauniešu kolektīvi - vokālais ansamblis «Ildzēni», jauniešu deju kolektīvi «Dejotprieks» un «Latve», kā arī bērnu deju kolektīvs «Mārīte». Pasākumu kuplinās arī vairāki sadraudzības kolektīvi no citām Pārdaugavas kultūras un izglītības iestādēm, piemēram, deju kolektīvi no Rīgas 93.vidusskolas, pirmskolas izglītības iestādēm «Riekstiņš», «Pipariņš» un «Pasaciņa», kā arī dejotāji no Itas Kozakēvičas poļu vidusskolas un Rīgas Imantas vidusskolas. Koncertu vadīs lieliskā aktrise, dziedātāja un pasākumu vadītāja Vita Baļčunaite, kas ar savu neizsīkstošo enerģiju un dzirkstošo prieku apvienos dažādo kolektīvu radošās izpausmes uz vienas skatuves.

Pasākuma laikā darbosies radošās darbnīcas, kurās bērni varēs attīstīt savas prasmes un veidot dažādus rokdarbus un suvenīrus sev vai kā dāvanu saviem tuviniekiem. Piecās radošajās darbnīcās varēs veidot papīra figūriņas, kroņus un maskas; vērt krelles, pīt vainagus un draudzības rokassprādzes no lauku ziediem, lentītēm un diedziņiem; darināt smilšu mandalas un latvju zīmes, meistarot telpiskas figūras no dzijas vai ar akrila krāsām un citiem dekoriem izdaiļot apdrukātas aploksnes un apsveikuma kartiņas.

Jau vairāku gadu garumā šis pasākums pulcē lielu skaitu apmeklētāju no tuvākas un tālākas apkārtnes, lai baudītu krāšņus svētkus vasaras sākumā. Aicināts un mīļi gaidīts tiek ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis!

Ieeja pasākumā bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu