Kāpēc Šarlote nedrīkst sēdēt pie viena galda ar vecākiem oficiālajās vizītēs?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/ Scanpix

No stāvēšanas, kad stāv karaliene, un atturēšanās no publiskām pieķeršanās izpausmēm līdz prasībai par mirtēm visos karaliskajos pušķos – daudz kas ietilpst karaliskās ģimenes protokolā un etiķetē.

Un, kā izrādās, daļa no šiem noteikumiem attiecas arī uz jaunākajiem monarhijas pārstāvjiem. Žurnāls «Harpers Bazaar» ziņo, ka Keitas Midltones un prinča Viljama bērniem princim Džordžam un princesei Šarlotei karalisko vizīšu laikā ir aizliegts sēdēt ar vecākiem, līdz viņi būs iemācījušies «pieklājīgas sarunas mākslu». Viņi parasti tiek «izraidīti» pie bērnu galda.

Papildus tam, ka tuvākajos gados viņi mācīsies pieklājīgi sarunāties pie galda, kā stāsta, Keitas un Viljama bērniem ir jāapgūst vairāk nekā viena valoda. Iepriekš tika ziņots, ka princese Šarlote jau sākusi mācīties spāņu valodu, lai gan viņa tikai nesen ir sākusi bērnudārza gaitas. Bet lielākoties tas ir tamdēļ, ka viņas auklīte Marija Terēza Turiona ir spāņu izcelsmes un bieži ar princesi runā savā dzimtajā valodā.

Neaizmirsīsim, ka arī tad, kad runa ir par ģērbšanos, mazajiem ir jāievēro stingrs karaliskais protokols. Pagājušā gada jūlijā «BBC» apstiprināja, ka princim Džordžam kā jaunam karaliskās ģimenes vīriešu kārtas pārstāvim obligāti ir jāvalkā šorti. Protams, šis noteikums pagājušajā mēnesī tika pārkāpts, kad sava onkuļa prinča Harija kāzās viņam bija apģērbtas garās bikses.

Kad runa ir par Šarlotes stilu, mazā princese reti ir redzēta bez krāsainas kleitas ar noapaļotu stūru apkaklīti, «Mary Jane» apavu pāra un atbilstošas tauriņa matu sprādzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu