9 ieteikumi, kā tikt pie skaistiem nagiem bez manikīra palīdzības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Laika trūkums, slinkums vai vienkārši uzskats, ka rokām manikīrs nav nepieciešams, bet ir reizes vai pat periods, kad neizdodas aiziet ne pie profesionāļa, ne arī pašai veltīt stundu vai divas kārtīgai nagu apkopei. Bet, izrādās, iespējams iztikt arī bez manikīra, ja regulāri ievērosi šos deviņus noderīgos ieteikumus.

1. Katru reizi pēc tam, kad esi mazgājusi rokas, ar mīkstu frotē dvieli atbīdi nagu valnīšus.

2. Ieteicams vismaz trīs reizes dienā lietot mitrinošu roku krēmu, kuru iemasē arī nagu galos.

3. Rītos un vakaros katrā nagā un valnītī iemasē kutikulu eļļu.

4. Nagiem patīk silta ūdens peldes, it īpaši, ja ūdenim pievienota eļļa, jūras sāls vai medus. Mērcēšanas laikā izkustini pirkstus un pamasē tos.

5. Reizi nedēļā, lai atbrīvotos no atmirušās ādas šūnām, iemasē tajos pīlinga līdzekli. Ja tāda nav, tad sajauc medu, kafijas biezumus vai cukuru ar dažām pilēm eļļas un iemasē nagos un kutikulā ap tiem.

6. Ja valnīšu āda ir sausa un ienadži cieti, vari izmantot līdzekļus kutikulu noņemšanai. Uzklāj to uz naga, ļauj minūti iedarboties, tad ar koka irbulīti atbīdi naga valnīti un notīri naga plāksni.

7. Izvēloties nagu lakas noņēmēju, pārliecinies, ka tā sastāvā nav acetona. Tas sausinās gan nagus, gan roku ādu.

8. Nagu valnīšu atbīdīšanai izmanto tam paredzētos irbulīšus – koka vai ar gumijas galu. Izmantojot metāla instrumentu, vari traumēt naga sakni, un tas pēc tam augs rievains.

9. Ja plāno lakot nagus, ieteicams zem nagu lakas izmantot līdzekli nagu stiprināšanai vai nagu lakas bāzi.

Atceries!

  • Vienmēr noskalo kutikulu noņemšanas līdzekli, pretējā gadījumā nags var kļūt dzeltens un valnīši iekaist.
  • Darot mājas darbus, ieteicams vilkt atbilstošus cimdus. Bet pirms dārza darbiem iesmērē rokas ar krēmu, ļauj tam iesūkties un tikai tad velc cimdus.

Vairāk padomu lasi žurnālā «Ievas Padomu Avīze»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu