Karaliskā ēdienkarte: «šokoholiķe», karija cienītājs un sarkanās gaļas pretiniece

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/ AFP/ PA Wire/PA Images/ Scanpix

Neapšaubāmi, būt par personīgo šefpavāru karaliskajā ģimenē ir viens no interesantākajiem darbiem pasaulē. Darens Makgreidijs zina, tieši kā tas ir, jo viņš 15 gadu garumā ir gatavojis karalienei Elizabetei II, princesei Diānai un prinčiem Viljamam un Harijam. Droši var apgalvot, ka viņš zina šo karalisko pārstāvju ēšanas paradumus, ziņo popsugar.co.uk.

 
Foto: AP/ Scanpix

Atšķirība starp Viljamu un Hariju

«Lai arī gatavoju prinčiem, vēlmes viņiem bija kā parastiem bērniem. Bērnudārza auklīte vienmēr gribēja, lai viņi apēd visus svaigos dārzeņus, taču viņi daudz priecīgāki bija par bļodu ar brokastu pārslām. Viņiem garšoja dažādos veidos cepta vistiņa un fritēti kartupeļi. Viņiem patika vienkāršs «mājas» ēdiens.

Manuprāt, viena no Viljama un Harija atšķirībām ir tā, ka Viljamam nepatīk pārāk daudz garšvielu ēdienā, savukārt Harijs ir liels karija fans. Abi puiši gan ir lieli picas cienītāji.»

 
Foto: AFP/ Scanpix

Produkts, ko princese Diāna izslēdza no savas ēdienkartes

«Kaut arī prinči Viljams un Harijs bija iecienījuši liellopa gaļu, it īpaši viņiem garšoja ribiņas un man nācās tās gatavot bieži, princese Diāna bija pilnībā atteikusies no sarkanās gaļas savā ēdienkartē.» Diāna bija iecienījusi vārītu vistu un pildītus piparus.

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Karaliene - «šokoholiķe»

Par karalieni šefpavārs izteicās, ka viņa nav diža gardēde, viņa vairāk «ēd, lai dzīvotu», pretēji princim Viljamam, kuram patīk labi paēst un kas varētu visu dienu to vien darīt, kā runāt par ēdienu. «Pusdienās karaliene labprāt ēd kaut ko savos īpašumos iegūtu – lasi, brieža vai rubeņa gaļu. Kā arī viņa ir «šokoholiķe»! Viņa labprāt ēstu tik daudz šokolādes, cik vien iespējams.»

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Prinča Filipa nulles interese par Čārlza organisko pārtiku

Kā stāsta Makgreidijs, princim Filipam patika grilēt. «Viņš arī mēdza nākt uz virtuvi un apspriest, kādi pārtikas produkti mums ir, – jautāja, vai mums ir lasis no viņu ģimenes īpašumiem. Reizēs, kad zināja, ka karaliene ir lasījusi zemenes, teica, ka arī tās var pasniegt vakariņās.»

Reiz, viņam ienākot virtuvē, uz galda stāvēja pārtikas grozs, par kuru viņš jautāja, vai tas esot no veikala «Harrods». Uz ko šefpavārs atbildējis, ka tas esot prinča Čārlza atvestais pārtikas grozs ar pilnībā organiskiem produktiem. Filips vien noteicis: «Ak, sasodītie organiskie!» - pašūpojis galvu un aizgājis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu