Uzticības tālrunis atsāk akciju pret seksuālo vardarbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) šodien atsāk informatīvo kampaņu «Vardarbība nav mazs noslēpums. Runā par TO!», kuras laikā aicina bērnus un jauniešus zvanīt uzticības tālrunim, lai ziņotu un runātu par seksuālu vardarbību, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Zane Brīvmane.

Telefonakcija turpināsies līdz pat svētdienai, 12.maijam. Tās galvenais mērķis ir palīdzēt bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem atpazīt seksuālo vardarbību, nepieļaut to, kā arī mazināt jau notikušas seksuālās vardarbības sekas. Zvanīt īpaši ir aicināti cietušie un viņu ģimenes locekļi, kā arī citi cilvēki, kuriem ir informācija par iespējamiem vardarbīgiem nodarījumiem.

Tāpat kā iepriekš, ikvienam zvanītājam būs iespēja saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu, kā arī nepieciešamo informāciju.

Kā ziņots, informatīvās akcijas pirmajā posmā no 22.aprīļa līdz 28.aprīlim tika saņemti 1528 zvani. 60 reizes uzticības tālruņa speciālisti sniedza psiholoģiskas konsultācijas vardarbības gadījumos. No tiem 41 reizi sniegta palīdzība un atbalsts emocionālas, seksuālas un fiziskas vardarbības gadījumos.

Sešos gadījumos informācija par vardarbību ģimenē vai skolā nodota tālāku darbību veikšanai bērnu tiesību aizsardzības inspektoriem, pašvaldību sociālajiem dienestiem vai bāriņtiesām.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Pa uzticības tālruni katru darba dienu var zvanīt no plkst.8 līdz 23. Sestdienās uzticības tālrunis atbild no plkst.8 līdz 22, savukārt svētdienās - no plkst.10 līdz 22.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu