Šūpuļdziesmu mācīšanās nodarbības topošajiem un jaunajiem vecākiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rīgas Dzemdību namā plkst.11 notiks šūpuļdziesmu dziedātmācīšanās nodarbību programmas «Saldajam miedziņam» prezentācija,  informēja Rīgas Dzemdību nama pārstāvis Imants Mozers.

«Saldajam miedziņam» papildinās septiņas Rīgas Dzemdību nama piedāvātās lekcijas un nodarbības topošajiem vecākiem un jaunajām māmiņām. Jauno nodarbību programmu sadarbībā ar Rīgas Dzemdību namu veidojusi mūziķe un foIkloras skolotāja Ilga Reizniece.

«Šūpuļdziesmu dziedāšana ir gadsimtiem sena mūsu senču izkopta prasme satuvināties ar bērnu, viņu nomierināt un ieaijāt. Šajā nodarbību programmā topošajām un esošajām māmiņām es ne tikai mācīšu šūpuļdziesmas un to dziedāšanas veidus; šajās nodarbībās noskaidrosim, kā šūpuļdziesmu dziedāšana ne tikai nomierina un satuvina bērnu ar vecākiem, bet kā tā ietekmē arī bērna emocionālo, fizisko un intelektuālo attīstību,» stāsta Reizniece.

Mūziķes teiktajam pievienojas arī sociālantropoloģe Aivita Putniņa. Viņa skaidro, ka dziesma un vecāku balss bērna pirmajos dzīves mēnešos ir svarīga saziņas sastāvdaļa un atmiņas par to saglabāsies mūža garumā. «Pētījumi rāda, ka dziedāšanas talanta trūkums kādā no vecākiem vēlāk nemazina bērna muzikālās spējas. Tieši otrādi - bērniem daudz svarīgāk ir dzirdēt savu vecāku balsi un tajā ieliktās emocijas, nevis klausīties kvalitatīvus mūzikas ierakstus. Bērni dziedāšanu uztvers kā dabisku lietu, un latviešu tautasdziesmu dziedāšana ģimenēs liks stiprus latviskās identitātes pamatus,» saka Putniņa.

Jaunās nodarbību programmas prezentācijā piedalīsies gan Reizniece, gan Putniņa. Dalībnieku vidū būs arī Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Ilze Lietuviete un Rīgas Dzemdību nama galvenā vecmāte Vija Bathena, kā arī jaunās māmiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu