Sanfrancisko iedzīvotāji un likumsargi piepilda leikēmiju uzveikuša puisēna sapni kļūt par supervaroni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Lai piepildītu leikēmiju uzveikuša puisēna sapni kļūt par supervaroni, spēkus apvienojuši vairāki tūkstoši Sanfrancisko iedzīvotāju, kā arī pilsētas pašvaldība, policija, ASV Tieslietu ministrija un pat prezidents Baraks Obama.

Piecus gadus vecā Mailza Skota piedzīvojumu pilno dienu organizēja «Make-A-Wish Foundation», kas palīdz smagi slimiem bērniem piepildīt viņu karstākās vēlēšanās.

Sākot savas dienas gaitas, Mailzs nenojauta, ka viņu sagaida piedzīvojumiem pilna diena, domājot, ka dodas tikai uz veikalu pēc sava iemīļotā supervaroņa Betmena kostīma.

Taču ceļā uz veikalu viņš radiostacijā izdzirdēja Sanfrancisko policijas vadītāja Grega Sāra lūgumu pēc Betkida palīdzības cīņā ar ļaundariem.

Jau brīdi vēlāk mazais supervaronis glāba nelaimē nonākušu jaunkundzi, kas bija piesieta pie tramvaja sliedēm pilsētas centrā.

Ka liecina Sanfrancisko laikraksta «San Francisco Chronicle» dokumentētie Betkida piedzīvojumi visas dienas garumā, Mailza varoņdarbiem uzgavilēja simtiem cilvēku, kas atsaucās uz fonda «Make-A-Wish Foundation» aicinājumu.

Starp varoņdarbu vietām Mailzs policijas eskorta pavadībā ceļoja ar «Betmobili» vai melnu automašīnu «Lamborghini», kas aplīmēta ar Betmena transportlīdzeklim raksturīgām uzlīmēm.

Dienas gaitā Mailzs kopā ar pieaugušu Betmenu novērsa iestudētu laupīšanu pilsētas finanšu rajonā, palīdzot policistiem, kas arī piedalījās akcijā, aizturēt ļaundari Ridleru.

Pēc tam Mailzs apmeklēja stadionu «AT&T Park», lai izglābtu Sanfrancisko beisbola komandas «Giants» talismanu, kuru apdraudēja Betmena komiksu sērijas ļaundara Pingvīna uzstādīts spridzeklis.

ASV Tieslietu ministrija pat izdeva apsūdzības rakstu Ridlera un Pingvīna arestam.

Pateicībā par pilsētas izglābšanu dienas beigās Sanfrancisko mērs Eds Lī jaunajam varonim Mailzam pasniedza pilsētas atslēgu.

Mailza varoņdarbus novērtēja arī ASV prezidents Baraks Obama, kurš īsā video uzrunā no Baltā nama sacīja: «Tā turpini, Mailz! Turpini glābt Gotemu».

Kopumā Mailza sapņu piepildīšanā piedalījās aptuveni 7000 cilvēku. Fonds «Make-A-Wish Foundation» skaidroja, ka pasākums rīkošana vairāk līdzinājusies militārai operācijai.

Leikēmija Mailzam atklāta 18 mēnešu vecumā, taču pēc vairākus gadus ilgas cīņas šā gada jūnijā puisēns veiksmīgi pabeidzis ārstēšanās kursu un slimība nonākusi remisijas stāvoklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu