No kāda vecuma bērnam var uzticēt maksājumu karti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tikai piektā daļa Latvijas iedzīvotāju jeb 18% uzskata, ka bērnam, kas jaunāks par 15 gadiem, var uzticēt pašam savu maksājuma karti, secināts «Snapshots» iedzīvotāju aptaujā, kas veikta sadarbībā ar elektronisko maksājumu risinājumu izstrādātāju «Point».

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji tiecas uzskatīt, ka optimālais vecums savas maksājuma kartes uzticēšanai bērnam ir 15-17 gadi, to minējuši 46% respondentu. Otrs izplatītākais viedoklis - pašam sava maksājuma karte pusaudzim piešķirama no 18 gadu vecuma, tā uzskata 24% «Point» aptaujāto Latvijas iedzīvotāju.

Zīmīgi, ka tie respondenti, kuriem pašiem ir bērni, retāk pauž atbalstu kartes piešķiršanai pusaugu vecuma bērnam - 41% vecāku pretstatā 52% respondentu, kuriem nav bērnu. Kā skaidro «Point Transaction Systems» mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Anna Blome, tas ir gan lielākas uzticēšanās, gan tieši otrādi - neuzticēšanās bērniem dēļ.

No aptaujas datiem secināms, ka Latvijas vecāku vidū ir gan vairāk tādu, kas būtu gatavi karti uzticēt septiņus līdz 14 gadus vecam bērnam (20% pretstatā 15% respondentu, kuriem bērnu nav), gan arī tādu, kas pauž pārliecību - atsevišķa maksājumu karte jauniešiem dodama vien no 18 gadu vecuma - tā domā 29% vecāku pretstatā 24% respondentu, kuriem nav bērnu.

«Līdzīgu pētījumu «Point» veica arī Zviedrijā, kur rezultāti izrādījās stipri atšķirīgi - 90% zviedru ir gatavi uzticēt savam bērnam maksājumu karti jau no 13 gadu vecuma. Pieļauju, ka tas ir saistīts ar ekonomisko situāciju valstī un ģimeņu labklājību, jo arī Latvijā, pieaugot respondentu ienākumiem, palielinās arī to aptaujāto īpatsvars, kas būtu gatavi maksājumu karti uzticēt pusaudžiem pirms 15 gadu vecuma sasniegšanas,» skaidro Blome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu