Izstrādās jaunu kārtību bērnu reģistrācijai Rīgas bērnudārzos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Toms Kalniņš

Rīgas Dome izstrādās jaunu kārtību bērnu reģistrācijai un uzņemšanai pirmsskolas izglītības iestādēs, paredzot vienotas rindas izveidi, aģentūra LETA uzzināja Rīgas pašvaldībā.

Rīgas Dome plāno veidot centralizētu reģistrēšanās kārtību, kas attieksies uz visām Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm. Reģistrēšanas funkciju plānots nodot vienai atsevišķai struktūrvienībai, kurā vecāki varēs piereģistrēt savu bērnu uz jebkuru Rīgas pašvaldības bērnudārzu, vienlaikus norādot vienu vai vairākas vēlamās iestādes, apmācības valodu un laiku, kad būs vajadzīga vieta bērnudārzā.

Tiklīdz būs brīva vieta izraudzītajā bērnudārzā, vecāki par to tiks informēti. Tāpat vecāki saņems ziņu, ja, pienākot bērna rindai, vieta būs atbrīvojusies kādā citā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē. Tad vecāki varēs izlemt — laist bērnu šajā bērnudārzā vai gaidīt, kamēr atbrīvosies vieta viņu izraudzītajā pirmsskolas izglītības iestādē.

Tā kā Rīgas Domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja saņēmusi daudz ierosinājumu par iespējamām izmaiņām pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtībā Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, nolemts turpināt darbu pie šā jautājuma sakārtošanas, paredzot vienotas rindas izveidi.

Rīgas Domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētājs Juris Zaķis (LSDSP) norādīja, ka ir pateicīgs bērnu vecākiem, sabiedriskajām organizācijām un arī valsts iestādēm, kas pievērsušas uzmanību šai problēmai un iesniegušas vērā ņemamus priekšlikumus.

Lai izvērtētu priekšlikumus, ir vajadzīgs ilgāks laiks, nekā sākotnēji bija plānots, tāpēc tuvākajā komitejas sēdē jautājums par izmaiņām pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtībā Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs netiks skatīts.

Komitejas priekšsēdētājs norādīja, ka šādas pirmsskolas vecuma bērnu reģistrēšanas kārtības ieviešanai Rīgā vajadzīgi vairāki mēneši, jo sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju centru vajag izstrādāt atbilstošus tehniskos risinājumus. «Jāņem vērā tas, ka jānodrošina gan datu aizsardzība, gan arī iespēja publiski iepazīties ar informāciju par vienoto rindu. Tāpat jārada iespēja vecākiem, izmantot elektronisko reģistrēšanos,» uzsvēra Zaķis.

Deputātiem vēl jāizvērtē iespējamās prioritātes attiecībā uz bērnu un viņu vecāku deklarēto dzīvesvietu, priekšroka būtu dodama Rīgas administratīvajā teritorijā deklarētajiem iedzīvotājiem, kā arī jānosaka prioritāte gadījumos, ja pirmsskolas izglītības iestādē mācās brāļi un māsas.

Līdz jaunu saistošo noteikumu par kārtību bērnu reģistrācijai un uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes pieņemšanai spēkā būs esošie noteikumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu