Ko bērni visbiežāk jautā vecākiem?

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Saskaņā ar jaunu Lielbritānijā veiktu pētījumu, vecākus visvairāk mulsina tādi bērnu jautājumi kā: «no kurienes rodas ūdens?», «kāpēc debesis ir zilas?», «kāpēc jūra ir sāļa?», vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Viens no vecākiem sarežģītākajiem jautājumiem ir arī klasiskais bērnu rašanās temats, liecina aptauja, ko pasūtīja televīzijas raidījuma «What Do Kids Know?» veidotāji.

Tomēr, aptaujājot 2500 vecākus, atklājies, ka daudz lielākā izmisumā vecākus dzen jautājumi par to, kā tiek ražota elektrība, kas ir melnie caurumi un kas ir bezgalība.

Cenšoties noskaidrot, ko vecāki atbild uz savu atvašu mēģinājumiem izdibināt bērnu rašanos noslēpumus, aptaujas organizētāji uzzināja, ka 70% no vecākiem, kas dod priekšroku pataupīt patiesību vēlākam laikam, atbild, ka bērnus atnes stārķi. Savukārt 23% vecāku apmierina savu bērnu ziņkāri, atbildot, ka bērnus atrod zem ērkšķogu krūmiem. Populārāko atbilžu vidū ir arī «bērniņi iznāk pa nabu» un «bērniņus nopērk (lielveikalā) «Tesco» nakts laikā».

Kā liecina aptaujas rezultāti, visbiežāk vecāki izlemj atklāt patiesību par reprodukciju desmit gadu vecumā.

Britu vecākiem sagādā raizes arī morālas dabas jautājumi par Dievu, reliģiju un nāvi. Uz jautājumu, kur cilvēki nonāk pēc nāves, 40% vecāku atbild saviem bērniem, ka tie nonāk debesīs vai ellē, savukārt 25% atbild, ka pēc nāves cilvēki pārvēršas par eņģeļiem. Vairāk nekā 16% vecāku atbild, ka pēc nāves cilvēkus apglabā vai kremē.

Pētījums atklājis, ka lielākā daļa vecāku vēršas pie modernajām tehnoloģijām, lai atbildētu uz sarežģītajiem jautājumiem - 56% šim nolūkam izmanto internetu.

20 bērnu jautājumi, kas rada vecākiem vislielākās galvassāpes:

1. Kā rodas elektrība?

2. Kas ir melnie caurumi?

3. Kas ir bezgalība?

4. Kāpēc debesis ir zilas?

5. Kāpēc mums ir garais gads?

6. Kāpēc putni lido?

7. Kāpēc gribas raudāt, griežot sīpolus?

8. No kurienes rodas vējš?

9. Kāpēc jūra ir sāļa?

10. Cik liela ir pasaule?

11. Kas notiek, kad mēs nomirstam?

12. Kas ir pirmskaitlis?

13. Vai Dievs ir īsts?

14. No kā rodas pērkons?

15. Kāpēc tu mirkšķini?

16. Kā rodas bērni?

17. Kā lidmašīnas lido?

18. Kas ir laiks?

19. Kā Ziemassvētku vecītis nolaižas pa skursteni?

20. No kurienes rodas ūdens?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu