62 gadus veca bulgāriete laiž pasaulē dvīņus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/dilkarraphotography/

Kāda 62 gadus veca bulgāriete kļuvusi par vienu no vecākajām mātēm, ar ķeizargrieziena palīdzību laižot pasaulē dvīņus.

5.maijā Krasimira Dimitrova laida pasaulē divas meitenes - Mariju un Žaklīni. Katra no meitenēm dzimšanas brīdī svēra mazāk par kilogramu.

Kā paskaidroja sieviete, sākumā viņa vēlējās adoptēt bērnu, taču varasiestādes paziņoja, ka viņa tam ir par vecu. Tad sieviete saprata, ka viņai nekas cits neatliek, kā dzemdēt bērnu pašai. Intervijā ar laikrakstu «24 Hours» viņa atklāja, ka bērnus ieņēma ar mākslīgās apaugļošanas metodi.

«Man vecums nebija šķērslis. Es tik ļoti vēlējos bērnus,» stāstīja Dimitrova, kas strādā par psihiatri. «Es negribu pārāk daudz domāt par nākotni. Ceru, ka ar mazulītēm viss būs kārtībā.«

Kā Bulgārijas ziņu aģentūrai BTA pavēstīja Dimitrovas ārsts Georgijs Hubčevs, kas veica ķeizargriezienu, šī ir otrā veiksmīgā embriju pārstādīšana, kas veikta sievietei vecākai par 60 gadiem un kuras rezultātā dzimuši dvīņi. Par viņu vecāka bija tikai indiete Omkari Panvara, kas 2008.gadā laida pasaulē dvīņus, kad viņai bija 70 gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu