Intars Busulis: Nav atbildīgāka un grūtāka darba par bērnu audzināšanu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Lai veči paņemas ar bērniem, tad redzēs, kā tā pašapziņa kritīsies. Un ja kāds to vēl nav izdarījis, noteikti sāks cienīt sievieti, meiteni, mammu, kura auklē bērnus mājās,» izaicinājumu stiprajam dzimumam Dainas Jāņkalnes sarunu raidījumā «Sieviete. Personīgi,» kas ik ceturtdienu plkst. 22:00 skatāms kanālā 360TV, metīs mūziķis Intars Busulis.

Viņš 12 mēnešu garumā «sēdējis mājās» un auklējis gadu veco dēlu, kamēr sieva devusies uz darbu. Lai arī tas bijis viens no skaistākajiem laikiem Intara dzīvē, viņš neslēpj, ka būt par «pilnas slodzes» mammu nebūt nav vienkārši.

«Visi tie, kuri saka – kas tad tas ir būt mātei un auklēt trīs bērnus, nu pamēģiniet paši un tad redzēsiet, ka atbildīgāka un grūtāka darba par bērnu audzināšanu nav!» pārliecināts ir Busulis.

Kur ir sievietes vieta - mājās vai darbā? Kāpēc daudzas sievietes strādā divās maiņās - pa dienu pelna naudu, vakarā gatavo ēst, uzkopj māju, palīdz bērniem izpildīt mājas darbus, kamēr vīrieši atgriežas no darba noguruši un mājas solī piedalīties nevēlas? Šajā «Sieviete. Personīgi» sērijā Linda Abu Meri atzīs, ka arī tad, kad bērni vairs nav mazi, mājās darbu viņai pietiek atliku likām.

Ieva Bondare izvēlējusies būt par mājsaimnieci, lai bērniem nekad nepietrūktu uzmanības un rūpju. Savukārt Māra Upmane - Holšteina visus pienākumus dala ar vīru uz pusēm un abi to uztver par normu. Bet Uģis Kuģis uzskata, ka sievietes, ejot strādāt, apzog savu ģimeni un attaisnojums «vajag naudu» nav normāls, jo tādā veidā sieviete demotivē vīrieti pelnīt vairāk. Savukārt strādājošām sievietēm, bērnus nemaz nevajag!

Scenāriji ir tik dažādi, bet kurš ir pareizais?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu