Foto: Slavenības mīļo un bučo mammas uz sarkanā paklāja

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 14. maijā, Latvijā atzīmē Mātes dienu. Tā ir diena, kad īpaši godinām mātes, vecmāmiņas, krustmātes, augstu vērtējot nesavtīgo ieguldījumu ģimenē un bērnu ikdienas dzīvē. Savu mīlestību un pateicību mammas ieguldījumā publiski nereti pauž arī pasaules slavenības, kopā ierodoties uz dažādiem publiskiem pasākumiem.

Dažādos «sarkano paklāju» pasākumos pasaules slavenības nereti ierodas kopā ar abiem vecākiem vai mammu. Šādā veidā tiek publiski izrādīta pateicība par mammas ieguldījumu un palīdzību. Slavenības fotogrāfu priekšā nekautrējas mīļot, cildināt un arī bučot savas mammas.

Pirmo reizi Mātes diena maija otrajā svētdienā tika svinēta 1908. gadā ASV, kad svētdienas skolas skolotāja Anna Rīsa Džārvisa no Rietumvirdžīnijas, godinot savu māti, rīkoja baznīcu dievkalpojumus.

Mātes dienu dažādās pasaules valstīs svin dažādos datumos, un pārsvarā tā ir svētku diena. Mātes diena Latvijā jau ir kļuvusi par ikgadēju un neatņemamu svētku dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu