Koncerti, reibinoši ziedi vai dabas burvība: Kā kopā ar mammu pavadīt Māmiņdienu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Svētdien, 14. maijā, Latvijā atzīmē Mātes dienu. Šodien neaizmirsīsim īpaši godināt savas māmiņas, vecmāmiņas, krustmātes, pateicoties par nesavtīgo ieguldījumu ģimenē un bērnu ikdienas dzīvē. Lūk, daži veidi, kā kopā ar ģimenes sievietēm pavadīt šo dienu!

Pasākumi Rīgā

Rīgas kultūras centros un baznīcās nedēļas nogalē notiks vairāki koncerti un pasākumi, atzīmējot Mātes dienu un Starptautisko ģimenes dienu, aģentūru LETA informēja Rīgas domē. Mātes dienu šogad atzīmēs 14.maijā, bet Starptautisko ģimenes dienu - 15.maijā. Ieeja svētku pasākumos ir bez maksas.

14 maijā par godu māmiņām muzejā «Rīgas Jugendstila centrs» būs koncerts «Es savai māmiņai», kurā piedalīsies Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas audzēkņi un koncertmeistare Santa Puriņa.

Svētdien, 14.maijā, māmiņām veltīts koncerti notiks Kultūras pilī «Ziemeļblāzma». Tautas deju ansambļa «Zelta sietiņš» dejotāji skatītājus priecēs koncertā «Pavasari gaida viņa, visa dzīva radībiņa», bet skatuves mākslinieki Gints Andžāns, Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna, Varis Vētra, Marts Kristians Kalniņš, Rēzija Kalniņa, Olga Rajecka, muzikālā apvienība «Vintāža» un ansamblis «Dzeguzīte» ielūdz apmeklētājus uz koncertu «Mans stāsts».

Kultūras centrā «Mazā ģilde» varēs baudīt solistes Aijas Vītoliņas, pianista Romāna Vendiņa un saksofonista Dāvja Jurkas māksliniecisko sniegumu koncertā «Sirdspuksti». Klausītāji gaidīti arī pasaules un tautas mūzikas grupas «Zāle» koncertā «Viņa», kas notiks kultūras centrā «Imanta», kā arī Kārļa Kazāka koncertā «Sirsnīgais miers», kas būs dzirdams kultūras centrā «Iļģuciems». Svētku noskaņas koncerts «Saules mirkli dāvājot» būs Brīvības gatves 266 telpās, kur uzstāsies soliste Evita Pehlaka un VEF Kultūras pils vokālais ansamblis «Poppy».

Svētku pasākumi notiks ne tikai kultūras centros, bet arī baznīcās. Rīgas Domā būs labdarības koncerts «Uzzied eņģeļu koks» ar Pāvula Jurjāna mūzikas skolas vijolnieku ansambļa un simfoniskā orķestra, kā arī kamerkora «Cantus» piedalīšanos. Šajā koncertā ieeja ir ar par ziedojumiem. Savukārt Rīgas Sv.Pētera baznīcā dziedās jauktais koris «Domino» diriģenta Eduarda Fiskoviča vadībā koncertā «Satikšanās».

Rīgas restorānu nedēļa

Līdz 14.maijam norisinās Rīgas restorānu nedēļa. Tās laikā galvaspilsētas restorāni piedāvā trīs kārtu maltīti par īpašu cenu – 15 vai 20 eiro.

Tāpat maltītes par 15 eiro varēs baudīt restorānos «KID*», «Konvents», «KukBuk Restorāns», «Moltto Grill&Wine», «Niklāvs», «Ozo golfa kluba restorāns», «Panorāma», «Piramīda», «Ribs&Rock», «Rīgas Pērle», «Steiku Haoss», «Tinto», «Zaļais Maksis» un «Zvejnieka dēls».

Savukārt, kategorijā par 20 eiro trīs kārtu maltīti piedāvās restorāni «3 Pavāru restorāns «Tam labam būs augt!»», «Bibliotēka No.1 Restorāns», «Entresol», «Ferma», «Forest», «Kaļķu vārti», «Kasha Gourmet», «Kolonāde. Mūsu stāsti.», «Koya», «Le Dome», «Muusu», «Olive Oil Restorāns»,«Restorāns 3», «Rocket Bean Roastery», «Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā» un «Valtera restorāns».

Pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Vairāk iepazīties ar Restorānu nedēļas dalībnieku sarakstu un restorānu sagatavotajiem piedāvājumiem iespējams «Live Riga» mājaslapā.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Zooloģiskais dārzs

Kad tava mamma pēdējo reizi bija zooloģiskajā dārzā? 14. maijā Rīgas zooloģiskajā dārzā norisināsies Dzīvnieku ģimeņu diena. Sekojot pēdu virtenei cauri visam zoodārzam, apmeklētāji var iepazīt dažādas nagaino dzīvnieku ģimenes, kā arī nonākt pie noslēpumainiem dzīvniekiem takiniem.

Pie takiniem abas dienas no plkst. 12.00-16.00 darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca «Takini un citi nagaiņi». Tajā ar uzdevumiem, spēlēm un praktiskām aktivitātēm mēģināsim saprast, kas ir takini, kā tie ir pielāgojušies dzīvei skarbos kalnu apstākļos un kas apdraud šos neparastos dzīvniekus.

Mākslas muzejs

Vai tava mamma jau ir apmeklējusi kādu no renovētā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādēm? No 2017. gada 29. aprīļa Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā (Rīgā, Jaņa Rozentāla laukumā 1) un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20) būs skatāma izstāde «Romans Suta – 120. Universālā mākslas formula», veltīta daudzpusīgā mākslinieka Romana Sutas dzīvei un daiļradei.

Romans Suta (1896–1944) ir viena no modernisma laikmeta centrālajām figūrām Latvijā – unikāla radošā personība, kuras erudīcija, neordināra spriestspēja, mākslinieciskais potenciāls un neizsīkstošais entuziasms pārsteidza laikabiedrus.

2016. gadā izcilajam latviešu māksliniekam apritēja 120. dzimšanas gadadiena. Šogad, turpinot plašu kultūras pasākumu programmu, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) piedāvā vērienīgu jubilejas projektu «Romans Suta – 120. Universālā mākslas formula», kas notiek paralēli divos muzeja departamentos – LNMM galvenajā ēkā un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM). Ar šīm divām saistītajām ekspozīcijām muzejs vēlas citā gaismā akcentēt Romanu Sutu kā ievērojamu sava laikmeta un jaunās Latvijas valsts personību, atklāt meistaru ne tikai kā gleznotāju un grafiķi, scenogrāfu un grāmatu ilustratoru, mākslas teorētiķi un pedagogu, bet arī kā vienu no Latvijas dizaina skolas pamatlicējiem.

Foto: Zane Bitere/LETA

LU un Salaspils botāniskie dārzi

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, kā arī Salaspils botāniskajā dārzā uzplaukuši skaisti ziedi, tāpēc šī ir ideāla diena, lai baudītu reibinošu un krāšņu ziedu daudzveidību.

uzziedējis pūķkoks

uzziedējusi ziemeļu magnolija

Atpūta dabā - dabas parki un takas, skatu torņi

atpūtu dabā

skatu un putnu vērošanas torņi

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu