Ārstus šokē milzu mazulis

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnā ārsti satraukušies par kādu 10 mēnešus vecu puisīti, kas sver 20 kilogramus - aptuveni tik daudz bērnam vajadzētu svērt sešu gadu vecumā.

Vecāki mazuli nogādāja slimnīcā pēc tam, kad zēnam sākās drudzis. Kamēr ārsti bija neizpratnē par bērna milzīgo svaru, vecāki skaidroja, ka viņš visu laiku vai nu ēd mātes pienu, vai arī guļ.Hunaņas ziņu portālā «Rednet.cn» publicēta zēna fotogrāfija, kurā redzams aptaukojies, taču smaidīgs bērns, kas spēlējas ar rotaļlietu. Interneta vietne to nodēvēja par «Michelin» mazuli, atsaucoties uz franču riepu ražošanas uzņēmuma slaveno simbolu.

Kā laikrakstam «China News Service» norādīja ārsti, viņi nespēj atrast medicīnisku izskaidrojumu bērna svaram, tomēr zēns iemieso Ķīnas aizvien pieaugošo lielā svara problēmu. Viņi piebilda, ka vecākiem vajadzētu pasargāt savas atvases no aptaukošanās, kas var radīt nopietnas veselības problēmas.

Ķīnas ekonomikai attīstoties, aizvien vairāk un vairāk cilvēku ir sēdošs dzīvesveids, viņi ēd kalorijām bagātāku ēdienu un pieņemas svarā, radot raizes par sabiedrības veselību. Saskaņā ar Ķīnas Veselības ministrijas ziņojumu 60 miljoni ķīniešu ir aptaukojušies, bet vēl 200 miljoni cieš no lielā svara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu