Gruzijas baznīcas patriarhs veicinājis dzimstības bumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Gruzijai izdevies apturēt iedzīvotāju skaita samazināšanos, pateicoties Gruzijas baznīcas vadītāja bezprecedenta piedāvājumam kļūt par krusttēvu tūkstošiem bērnu, piektdien paziņoja civilstāvokļa aktu reģistra aģentūra.

Tā kraso jaundzimušo un laulību skaita pieaugumu saista ar dzīves apstākļu uzlabošanos un Gruzijas Pareizticīgo baznīcas patriarha Ilija II piedāvājumu kļūt par krusttēvu katram trešajam dzimušajam bērnam ģimenē.

Aģentūras paziņojumā teikts, ka piedzimušo bērnu skaits 2008.gadā salīdzinājumā ar 2007.gadu pieaudzis par 19% un salīdzinājumā ar 2005.gadu - par 35%. Laulību skaits pagājušajā gadā pieaudzis par 20% un to bija par 75% vairāk nekā 2005.gadā.

«Gruzijā ir dramatiski pieaudzis laulību un jaundzimušo skaits. Demogrāfiskā situācija ir būtiski uzlabojusies,» pavēstīja aģentūras vadītājs Giorgi Vasadze. «Demogrāfijas uzlabošanās ir tieši saistīta ar ekonomisko izaugsmi un Visas Gruzijas patriarha iniciatīvu, ka viņš būs krusttēvs katram trešajam bērnam ģimenē.«

Ilija II par iniciatīvu paziņoja 2007.gada beigās, un kopš tā laika kļuvis par krusttēvu vairāk nekā 2000 bērnu.

Pirms 2005.gada jaundzimušo un laulību skaits katru gadu samazinājās, Gruzijai ciešot no ekonomiskā haosa un pilsoņkariem pēc PSRS sabrukšanas 1991.gadā. Pēc prezidenta Mihaila Saakašvili nākšanas pie varas valsts pēdējos trīs gadus piedzīvojusi strauju izaugsmi.

Pēc valdības aplēsēm, pašlaik Gruzijā ir 4,6 miljoni iedzīvotāju. Nākamā tautas skaitīšana notiks 2010.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu