Visvairāk adoptē meitenes

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ģimenes, kas vēlas adoptēt bērnu, labprātāk izvēlas meitenes un ne afroamerikāņu izcelsmes bērnus, liecina ekonomistu grupas veikts pētījums.

Kalifornijas Tehnoloģiju institūta, Londonas Ekonomikas augstskolas un Ņujorkas Universitātes pētnieku grupa ir izanalizējusi kāda adopcijas pakalpojumu sniedzēja internetā ievietotos datus par veiktajām adopcijām laikā no 2004. līdz 2009.gadam.

Internetā iegūta informācija, cik daudz pieteikumu iesniegti bērnu adoptēšanai un cik daudz ir par šo pakalpojumu jāmaksā.

Pētījuma rezultāti liecina, ka ne afroamerikāņu izcelsmes bērni ir piesaistījuši potenciālo vecāku uzmanību septiņas reizes vairāk nekā melnādainie bērni.

Tāpat adoptētājus ir vairāk interesējušas meitenes, nevis zēni.

Izvēle par labu meitenēm un ne afroamerikāņu izcelsmes bērniem novērojama visās adoptētāju kategorijās, jo īpaši izteikta interese par meitenēm ir geju un lesbiešu pāriem.

Pētnieki atklājuši, ka adoptētāji par bērniem izrāda interesi īsi pirms to dzimšanas, daudz mazāk - grūtniecības sākumperiodā un pēc dzimšanas. Tas ir birokrātisko šķēršļu dēļ, apgalvo Ņujorkas Universitātes profesora asistente Marijadžovanna Bakara.

Pētījuma autori norāda, ka homoseksuālu pāru un ārzemju ģimenēm noteiktie šķēršļi veicina to, ka daudzi amerikāņu bērni tā arī netiek adoptēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu