60 gadus veca ķīniete laiž pasaulē dvīnītes

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

60 gadus veca ķīniešu pensionāre otrdien laidusi pasaulē dvīnītes, tādējādi kļūstot par vecāko jauno māmiņu šajā valstī, ceturtdien vēsta Ķīnas plašsaziņas līdzekļi.

Meitenītes ar ķeizargrieziena palīdzību pasaulē nākušas priekšlaicīgi Aņhui provinces galvaspilsētā Hefei, raksta avīze «China Daily».

Lēmumu laist pasaulē bērnu cienījamā vecuma sieviete pieņēmusi, lai remdētu skumjas pēc 28 gadus vecās meitas Tintinas traģiskās nāves. Tintina kopā ar savu vīru gāja bojā pagājušajā gadā, saindējoties ar gāzi.

«Dvīņi raud gluži tāpat kā mana meita,» stāstījusi sieviete. «Meitenītes man un manam vīram dod drosmi dzīvot tālāk. Neraugoties uz to, ka esam veci, mēs esam pārliecināti, ka varēsim viņas uzaudzināt.»

Pēc Tintinas nāves draugi un radinieki mudinājuši sievieti ieņemt bērniņu, tādēļ viņa pieņēmusi lēmumu izmēģināt mākslīgo apaugļošanu.

Sākotnēji gan viņas vīrs bijis pret šādu domu, taču pēc tam negribīgi tomēr piekritis.

Pērnā gada maijā pāris devies uz Pekinu, lai tiktos ar mediķiem, kuri sievietes izredzes palikt stāvoklī uzskatījuši par ļoti nelielām.

Atgriežoties Hefei, sieviete sāka lietot medikamentus un pēc mākslīgās apaugļošanas procedūras oktobrī palika stāvoklī.

Dvīnītes atrodas stabilā stāvoklī, vēsta mediji.

2008.gadā 70 gadu vecumā pasaulē laida bērnus divas indietes. Viņas ir vecākās zināmās jaunās māmiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu