Svinēsim Starptautisko veco ļaužu dienu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No arhīva

Svinamo dienu sarakstā 1. oktobris būs Starptautiskā veco ļaužu diena, paredz Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas precizētie grozījumi likumā «Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām».

Daudzviet Eiropā Starptautisko veco ļaužu dienu svin jau kopš 1991. gada. Arī Latvijā, atsaucoties uz Apvienoto Nāciju Organizācijas aicinājumu, vairākas nevalstiskās organizācijas un pašvaldības saviem vecajiem ļaudīm šajā dienā sarūpē svētkus — koncertus, ekskursijas un citus pasākumus, norāda ierosinājuma autori.

Deputāti sprieda arī par citiem ierosinājumiem un nolēma neatbalstīt priekšlikumu par svētku dienām noteikt pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus. Patlaban likums jau nosaka, ka pareizticīgie, vecticībnieki un pie citām konfesijām piederošie ticīgie Lieldienas, Vasarsvētkus un Ziemassvētkus svin šo konfesiju noteiktajās dienās.

Komisija izskatīja arī Saeimas Sieviešu deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm ierosinājumu atzīmēt Tēva dienu un, vairākumam deputātu balsojumā atturoties, to neatbalstīja.

Par priekšlikumiem grozījumiem likumā «Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām» otrajā lasījumā vēl lems Saeima.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu