Mazi bērni arvien vairāk mācās svešvalodas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tā kā svešvalodu zināšanu nozīme pasaulē ar katru gadu pieaug, arvien vairāk tiek runāts par svešvalodu apguvi jau agrīnā vecumā. Šā gada rudenī arī Eiropas Komisija sāka īstenot «Piccolingo» kampaņu visās dalībvalstīs, kas informē, ka divgadīgiem līdz sešgadīgiem bērniem, kuri sāk mācīties svešvalodas ļoti agri, vēlāk ir vieglāk iemācīties citas valodas un viņi ar lielāku pārliecību apgūst citu tautu valodas un kultūras.

«Salīdzinot ar pavasara mācību semestri, rudenī krietni pieaugusi interese par mazo bērnu angļu valodas mācībām. Vislielākās mācību klases ir piecus līdz sešus gadus veciem bērniem, bet aktīvi uz mācībām tiek vesti arī divus līdz četrus gadus vecie mazuļi, kā arī sākumskolas vecuma bērni — vecumā no septiņiem līdz astoņiem gadiem. Vecākus tiešām interesē, lai bērni sāktu mācīties svešvalodu pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk — mācību metodikai jābūt īpaši pielāgotai bērnu mācīšanās veidam un interesēm,» stāsta «Skrivanek Baltic» valodu skolas vadītājs Einārs Neija. Lai arī šoruden neparedzēti agri sākusies gripas un saaukstēšanās slimību sezona, tas tomēr nav ievērojami samazinājis bērnu skaitu klasēs.

Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem «Skrivanek Baltic» valodu skola angļu valodu piedāvā apgūt jau kopš šā gada februāra trim vecuma grupām: bērniem vecumā no diviem līdz četriem gadiem; bērniem vecumā no pieciem līdz sešiem gadiem un bērniem vecumā no septiņiem līdz astoņiem gadiem. Vecāki bērni savukārt var izvēlēties apmeklēt angļu sarunvalodas pulciņu vai arī mācīties angļu valodu pusaudžu mācību grupās. Bet pamatskolas un vidusskolas skolēniem tiek piedāvāti īpaši kursi, lai uzlabotu angļu valodas zināšanas pirms izlaiduma eksāmeniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu