Mobilais uzraugs izsekos bērnus

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Bērnu aizsardzības dienā - 1.jūnijā Latvijā oficiālu darbību uzsāka Mobilais bērna uzraugs, ko izstrādājuši skolu sociālais mācību tīkls Mykoob.lv sadarbībā ar izsekošanas tehnoloģiju līderiem Latvijā - Izseko.lv. Sistēma ļaus vecākiem ar mobilā telefona un interneta palīdzību noteikt bērna atrašanās vietu.

Latvijā tāda iespēja piedāvāta pirmoreiz, bet daudzviet pasaulē šāda sistēma darbojas jau vairākus gadus un ir ļoti populāra. Lai pieslēgtu iespēju sekot bērna atrašanās vietai, būs jānosūta sms gan no vecāku, gan bērna telefona, tātad sekošanai ir nepieciešama bērna piekrišana. Sistēma darbosies Mykoob.lv sistēmā, īpaši izveidotā vietnē - KurKur.lv un drīzumā būs pieejama arī draugiem.lv. Pagaidām, atrašanās vietu ir iespējams noteikt LMT, Okartes, Amigo un Zetcom klientiem, taču sekot varēs jebkurš. Sistēmas izstrādātāji cer, ka pārskatāmā nākotnē, šo iespēju piedāvās arī citi operatori.

Atrašanās vietas precizitāte ir atkarīga no mobilā telefona operatora sniegtajiem datiem, kas nozīmē, ka tiek noteikts rādiuss, kurā atrodas mobilais telefons, nevis precīza atrašanās pozīcija. Pakalpojums darbojas visā Latvijas teritorijā, taču lielāka precizitāte tiek nodrošināta vietās kur ir vairāk torņi, tātad Rīgā un citās lielākās pilsētās. Sistēmai nav tehnoloģisku ierobežojumu - nav nepieciešams īpašs aprīkojums, tā darbojas arī ar visvecāko modeļu telefoniem bez jebkādiem papildus pieslēgumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu