RD nākamgad sola vēl 1000 vietu bērnudārzos

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas pašvaldība, gatavojot nākamā gada budžetu, pieņēmusi lēmumu ievērojami paplašināt bērnudārzu tīklu, nodrošinot papildus vietas vēl aptuveni 1000 bērniem, novirzot būvniecībai arī tos līdzekļus, kurus pašvaldība līdz šim tika izlietojusi pabalstu izmaksai, ja nevarēja nodrošināt vietu bērnudārzā, portālam «Apollo» pavēstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

«Patlaban tomēr ir jāizdara izvēle - vai turpināt tikai pabalstu izmaksāšanu vai rūpēties par jaunu pirmsskolas iestāžu atvēršanu. Mēs izšķīrāmies par otro variantu, jo tas risina problēmu pēc būtības,» uzsver Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

Piemēram, šogad tika atklāts jauns bērnudārza «Austriņa» (Valdeķu ielā 58a) korpuss ar 237 vietām. Drīzumā tiks atvērta jauna pirmskolas izglītības iestāde «Blāzmiņa» (Skuju ielā 14), kurā būs vieta 252 mazuļiem. Patlaban notiek grupu komplektēšana un vēl var pieteikties uz gandrīz 100 vietām bērniem vecumā no trim līdz sešiem gadiem. Pašvaldība aicina darbā arī pedagogus, vēl ir brīvas 18 vakances.

Patlaban tiek renovēta 169. pirmsskolas izglītības iestādes filiāle Viestura prospektā 57, kur būs vieta 200 mazuļiem. Nākamgad tiek plānota bērnudārza «Dzīpariņš» (Biķernieku ielā 33) pārbūve un remontdarbi tajās bērnudārzu tipveida ēkās, kuras tika atbrīvotas vispārizglītojošo skolu pilnveides plāna īstenošanas gaitā.

«Pabalsta izmaksāšana par vietas nenodrošināšu bērnudārzā bija pašvaldības iniciatīva, taču praksē pierādījās, ka tādējādi tiek veicināta rindas palielināšanās, jo strauji pieauga Rīgas administratīvajā teritorijā deklarēto bērnu skaits. Turklāt daļa no viņiem apzināti tika reģistrēti tajās pirmskolas izglītības iestādēs, kurās ir garākā rinda, lai varētu saņemt pabalstu. Uz šo tendenci norādīja arī pirmskolu vadītāju konsultatīvā padome, kas komitejai iesniedza savu priekšlikumu par šī pabalsta atcelšanu vai vismaz samazināšanu,» stāsta Aldermane.

Lai palīdzētu maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem, Rīgas pašvaldība 2010.gadā turpinās maksāt tām paredzētos sociālos pabalstus. Kopumā sociālajai palīdzībai 2010.gadā Rīgas dome plāno tērēt vairāk nekā 17 miljonus latu.

Bez tam nākamgad Rīgas dome plāno sākt jaunu programmu atbalstam ģimenēm un bērniem: vairāk nekā 240 tūkstošus latu paredzēts novirzīt alternatīvo sociālo pakalpojumu nodrošināšanai bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un bērniem no sociālā riska ģimenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu