Noskaidrots, kā bērnam nopirkt ideālu rotaļlietu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Britu psihologs Klifs Arnals Ziemassvētku priekšvakarā aprēķinājis bērnam dāvināmas ideālās rotaļlietas formulu, vēsta «The Daily Telegraph».

Arnals ir zināms ar to, ka savu depresīvo stāvokļu pētījumu rezultātā izveidojis individuālās formulas gada veiksmīgākās un neveiksmīgākās dienas noteikšanai. Savukārt, kas attiecas uz rotaļlietām, pēc zinātnieka domām, vecākiem šāda dāvana jāizvēlas, balstoties uz sešiem subjektīvi novērtētiem faktoriem.

Savā ideālās rotaļlietas formulā Arnals iekļāvis šādus parametrus:

1. Pi — cik lielā mērā rotaļlieta ir noderīga, ja bērns rotaļājas vienatnē.2. Po — cik lielā mērā rotaļlieta ir noderīga, ja bērns rotaļājas kopā ar citiem bērniem.3. Cr — cik lielā mērā rotaļlieta stimulē bērna radošās spējas.4. S — cik lielā mērā rotaļlieta palīdz nodibināt kontaktus ar vienaudžiem.5. U — rotaļlietas kopējais noderīgums.6. H — iespēja nodot šo rotaļlietu mantojumā.

Psihologs piedāvā novērtēt katru no šīm rotaļlietas īpašībām pēc piecu ballu skalas. Turklāt jāņem vērā, cik stundu vidēji mēnesī bērns regulāri rotaļāsies ar dāvanu (T), kā arī to, cik mēnešus viņam saglabāsies interese par dāvanu (L). Kad visi šie parametri noteikti, jāveic šāds aprēķins:

L x T + Pi + Po + Cr + S + U + H

Tad rezultāts jāizdala ar kvadrātsakni no rotaļlietas cenas. Rezultātā — jāizvēlas tā rotaļlieta, kura ieguvusi augstāko beigu rezultātu. Turklāt Arnals norāda, ka rezultāti dažādiem bērniem būs atšķirīgi, ņemot vērā viņu atšķirīgās intereses.

«Formula for the perfect Christmas toy — calculator required

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu