Esmu gejs, bet ģimene to nezina

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Čau! Es esmu 16 gadus vecs puisis un nu jau labu laiku esmu aptvēris, ka esmu gejs. Dzīvoju kopā ar vecākiem un, lai gan neesmu devis nevienam nekādus mājienus, māte pēdējā laikā man arvien biežāk uzmācas ar jautājumiem, kāpēc man vēl nav nevienas meitenes un kāpēc es ne ar vienu nesatiekos. Es jau vairs nezinu, kā man izlocīties. Viņa nepārtraukti salīdzina mani ar manu vecāko brāli, kurš ir precējies un drīz jau kļūs par tēvu. Ir bijušas daudzas reizes, kad man ir gribējies atcirst, ka viņa bijusi pārāk akla, lai saprastu, ka mani meitenes neinteresē. Bet baidos, ka tādā gadījumā situācija kļūtu tikai sliktāka, jo mani vecāki ir absolūti homofobi. Mani tas tiešām reizēm sāk nogurdināt.

Sveiks! Nu, 16 gadi un meitenes trūkums vēl nav nekāda katastrofa – ļoti daudziem šajā vecumā vēl nav draudzenes. Tomēr diez vai māte jau tagad jāinformē, ka tevi meitenes nemaz neinteresē, jo, cik saprotu, arī puiša tev vēl nav.

Par vecāku informēšanu būs jāsāk domāt tad, kad vēlēsies atklāti parādīties kopā ar draugu – puisi. Iespējams, tas būs tad, kad jau dzīvosi atsevišķi no vecākiem, un tas daudz ko padarīs vienkāršāku. Lai būtu mazāk sarežģījumu, dari jau tagad visu, kas iespējams, lai patstāvīgu dzīvi varētu sākt jau, piemēram, pēc vidusskolas beigšanas. Apgūsti kādu profesiju, nopietni izturies pret savu nākotni.

Kas attiecas uz vecāku sapratni, visticamāk, viņi ar laiku pieņems un sapratīs, bet nevajadzētu sagaidīt, ka tas notiks uzreiz.

Kā tu saproti, vecākajai paaudzei ir daudz konservatīvāki uzskati, un par to nevajadzētu brīnīties – iespējams, viņu jaunība pagāja vēl tai laikā, kad pat seksa oficiāli ‘nebija’, nemaz nerunājot par homoseksualitāti.

Lai gan patiesībā situācija, protams, bija pavisam savādāka – bija gan sekss, gan homoseksualitāte, gan viss pārējais. Tikai par to bija pieņemts nerunāt, tāpēc arī kā nelāgs mantojums saglabājušās grūtības atklāti izrunāties par šīm tēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu