Kā noteikt drošas sauļošanās ilgumu?

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Kā jau katru vasaru, arvien aktuālāks kļūst jautājums par saules ietekmi uz māmiņas un mazuļa veselību. Nelielās devās saule nevar nodarīt nekādu kaitējumu. Gluži otrādi - no saules ultravioletajiem stariem sievietes organisms uzņem D vitamīnu, kurš jo īpaši nepieciešams 12. grūtniecības nedēļā, kad sāk veidoties mazuļa skelets.Agrāk grūtniecēm bija pieejami pat speciāli aparāti, kuros tās, atrodoties mediķu uzraudzībā, saņēma saules peldes,» stāstaL’oreal Baltic skaistumkopšanas konsultanteSandra Kajaka.Eksperteplašāk par saules ietekmi grūtniecības laikāstāstīs ceturtdien, 30. maijāno plkst. 11:00 līdz 13:00 tirdzniecības centraDomina Shoppingbezmaksas seminārā topošajām māmiņāmGaidību 4diena.

Jo augstāka ir SPF vērtība, jo lielāka ir ādas aizsardzība

Atrodoties tiešos saules staros, ļoti būtisks irsauļošanās krēma aizsargājošais faktors. Tāpēc, izvēloties sauļošanās kosmētiku, noteikti jāpievērš uzmanību tā noturībai pret saules gaismu un ūdeni. Vēlams izvēlēties tādus produktus, kuriem ir augsts saules aizsarga faktors jebSPF. Saules aizsarga faktors, kas norādīts uz produkta, jāreizina ar 10 minūtēm, tādā veidā iegūstot precīzu laiku, cik ilgi sauļošanās krēms spēj aizsargāt ādu pret saules kaitīgiem stariem. Jāievēro, ka pēc peldēšanās krēms obligāti jāuzklāj atkārtoti, pat, ja norādīts, ka tas ir ūdens noturīgs. Tāpat jāatceras, ka vakarā krēms no ķermeņa rūpīgi jānomazgā.

Apsārtusi āda? Organismanespēja tikt galā ar saņemto saules starojumu

Iesauļošanās ir ādas dabiskā aizsarga reakcija, taču katrs ādas tips uz sauļošanās ilgumu reaģē atšķirīgi.Pastiprināta aizsardzība pret saules starojumu ir īpaši ieteicama cilvēkiem ar gaišu ādu. Ādas pašaizsardzības periods ir atkarīgs no ādas tipa. Neaizsargātu ādu var pakļaut saules staru iedarbībai, nenodarot tai neatgriezenisku ļaunumu, tikai pavisam neilgu laiku.Ja parādās apdegums, tas ir signāls, ka ādas aizsargmehānismi netiek galā ar saņemto saules starojuma devu. Lai novērstu saules apdegumus un ādas priekšlaicīgu novecošanu, āda ir jāaizsargā ar sauļošanās krēmu. Nereti cilvēki nav pietiekami informēti un pēc sauļošanās atkārtoti lieto pirms sauļošanās aizsargkrēmu, bet tā nav pareizi. Pēc sauļošanās ir jālieto tam speciāli paredzēts pēcsauļošanās krēms.

No saules iegūstam D vitamīnu

Aptuveni 5% no cilvēka organisma pilnvērtīgai funkcionēšanai ir nepieciešamsD vitamīns, kuru iegūstam no saules stariem.Turklāt ikdienai nepieciešamo saules devu saņemam 15 minūšu laikā,piemēram,dodoties saulainā rītā uz darbu vai veikalu. Saules gaisma mūs emocionāli uzlādē, kas īpaši svarīgi jaunajām māmiņām – tikai laimīga un apmierināta māmiņa spēj sniegt savam mazulim visu nepieciešamo.

Plašāk par šo un daudzām citām mazuļu gaidīšanas un audzināšanas laikā aktuālām tēmām pastāstīs zinoši un kompetenti eksperti tirdzniecības centraDomina Shoppingbezmaksas seminārāGaidību 4dienas. Seminārs katra mēneša pēdējā ceturtdienāpulcē vairāk nekā 100 topošās un esošās māmiņas. Šoreiz 30. maijā, no plkst. 11:00 līdz 13:00, vērtīgus padomus par neaizvietojamām Omega 3 taukskābēm grūtnieces un mazuļa veselībaisniegsVeselibasblogs.lv autors, 4 bērnu tēvsKristaps Kosītis. Tāpatpadomospar deju nodarbībām grūtniecības laikādalīsies deju studijas Leona vadītāja un horeogrāfe Jekaterina Novokreščenniha. Savukārt par bērna vārda izvēli pastāstīs un pieredzē dalīsiesRīgas Ziemeļu izpilddirekcijas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Bumbiere-Kaže un nodaļas vadītājas vietniece Irēna Dīķe.Par mazuļa prasmju attīstīšanu, kuras viņam piemīt kopš dzimšanas, pastāstīs psiholoģe un piecu bērnu mamma Diāna Zande.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu