Kādu gaisu elpo tavs bērns? Piesaki testam

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz 2013.gada 30.aprīlim jebkurš vecāks, kuram ir bērns (vai bērni) vecumā līdz 14 gadiem un kura atvasei ir sava istaba, var pieteikties unikālajam «Bērnistabu gaisa testam».

Tā ir vienreizēja iespēja bez maksas uzzināt, kādu gaisu ikdienā elpo bērns un vai tajā ir vielas, par kurām būtu vērts satraukties, jo iekštelpu gaiss var ietekmēt pašsajūtu un veselību.

www.padomapirmsperc.lv/anketa/

Kopumā gaisu mēs, Baltijas Vides forums sadarbībā ar akreditētu laboratoriju Vides audits, testēsim 15 bērnistabās, un mums ir svarīgi, lai tās būtu pēc iespējas dažādākas. Testā pētīsim, vai bērnistabās nav paslēpušās tādas kaitīgās vielas kā kancerogēnais formaldehīds, hormonālās sistēmas bojātāji ftalāti, kā arī alerģiju izraisošie gaistošie organiskie savienojumi, ko izdala, piemēram, tīrīšanas līdzekļi, krāsas.

Mājokļa gaisa kvalitāte ir ļoti svarīga, jo telpās pavadām dienas lielāko daļu (līdz pat 90%). Līdzīgs gaisa tests, ko pirms dažiem gadiem piecās Eiropas valstīs veica mūsu sadarbības organizācija WECF, parādīja, ka 40% bērnistabu bija paaugstināts formaldehīda un gaistošo organisko savienojumu daudzums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu