Informācija vecākiem, kuri apmeklē Dziesmu un deju svētkus kopā ar maziem bērniem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Noderīga informācija vecākiem, kuri kopā ar bērniem apmeklē svētku koncertus:

  • Dziesmu un deju svētku pasākumos ieeja bērniem līdz 7 gadu vecumam ir bez maksas (ja netiek aizņemta atsevišķa sēdvieta).
  • Vecākiem, kas plāno ņemt uz pasākumiem bērnus jaunākus par 3 gadiem, lūgums izvērtēt, vai konkrētais pasākums (tā saturs, norises vieta un laiks) ir piemērots bērna vecumam un vai tas nesagādās liekas problēmas bērnam, viņa vecākiem un citiem apmeklētājiem.
  • Lielākajās koncertu norises vietās - Mežaparka Lielajā estrādē un Daugavas stadionā - drošības apsvērumu dēļ bērnu ratiņus nebūs iespējams novietot ejās. Ja esat nolēmuši apmeklēt koncertus ar zīdaiņa vecuma bērniem, lūgums izvēlēties saliekamos ratiņu modeļus, kas aizņem mazāk vietas.
  • Atgādiniet bērnam par drošības pasākumiem un izstāstiet, kur meklēt palīdzību, ja viņš ir apmaldījies. Bērnam vai nu jāzina no galvas vecāku tālruņa numurs, vai jāuzraksta tas uz lapiņas un jāieliek kabatā, jāatgādina viņiem, ka nedrīkst runāt ar aizdomīgiem svešiniekiem, nedrīkst ļaut sevi aiztikt un skarties klāt, neiet līdzi un nekur nebraukt kopā ar nepazīstamo, kā arī neko neņemt no svešinieka - pārtiku, priekšmetus, naudu un tml. Palīdzība jāmeklē, vēršoties pie pasākuma rīkotājiem, apsardzes darbiniekiem, informācijas centrā, pie policijas darbiniekiem.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu