«Krupītes kurpītes» - bērniem un viņu vecākiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apgāds «Lietusdārzs» iepriecina  bērnus un viņu vecākus ar jaunu  rakstnieces Māras Cielēnas un mākslinieces Ilzes Dambes dzejoļu  grāmatu «Krupītes kurpītes»!

Pēdējo gadu laikā daudzi bērni iemīļojuši dzejoļu krājumiņu «Trakulīte sandalīte». Nu vardītei, pareizāk sakot, sandalītei, kas ir viena no šīs grāmatiņas varonēm, seko krupīte. Tā ir tikpat mīļa un jocīga būtne: krupīte no divām princesēm aizņemas kurpītes, lai varētu... lēkāt pa peļķēm!

Dzejoļi pavisam maziem un arī lielākiem bērniem asprātīgi un mīļi vēsta par viņiem tuvām izjūtām, situācijām, parādībām − ģērbšanos, klepu, dumpīgumu, gulētiešanu. Savukārt dzejas tēli, kas šajās situācijās iesaistīti, ne vienmēr ir ikdienišķi. Klepo dinozaurs, cepures jāliek galvā trejgalvim pūķēnam, kājas pēc pastaigas pie durvīm jānoslauka ēdamgaldam, viena pati uz parku dodas mazā mugursoma.

Dzejoļi ar mākslinieces Ilzes Dambes krāšņajām ilustrācijām ir jauku pārsteigumu pilni. Tie neuzbāzīgi palīdz bērniem attīstīt radošu pasaules uztveri, saskatīt krāsas un aizraujošus notikumus savā apkārtne, savas dzīves norisēs.

Grāmatiņa, kurā ir vairāki pirmsmiega dzejoļi, ļoti piemērota bērnu un vecāku vakara kopā būšanai. Vienlīdz labi tā izmantojama nodarbībām bērnu dārzā, arī bērnu lasītprasmes apguvei.

Klepus Brien pa peļķi dinozaurs. Pakaļkājā zābaks caurs. Peļķe tajā ielien slepus; Drīz būs dinozauram klepus! Diez vai īss un diez vai kluss... Visiem labi dzirdams būs. Klepus sacensībās tas Iegūs zelta medaļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu