Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis arī Ziemassvētkos

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Sākot ar 24.decembri sadarbībā ar «Lattelecom», jau trešo reizi notiks Ziemassvētku akcija «Uzticies...Tevi dzirdēs un sapratīs». Akcija norisināsies 3 dienas pēc kārtas, kuras laikā bērniem un pusaudžiem būs iespēja zvanot uz uzticības tālruni, saņemt psiholoģisko palīdzību un atbalstu arī svētku dienās, portālu «Apollo» informēja Iluta Vilnīte, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa direktore.

Ziemassvētku brīvdienu laikā pateicoties Lattelecom ieguldījumam, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas(VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116 111 (80006008) 24.decembrī būs sazvanāms no plkst.08:00 līdz 22:00, bet no 25.decembra plkst.08:00 līdz 26.decembra plkst.22:00 tālrunis darbosies visu diennakti. Pēc 26.decembra bērni profesionālu psiholoģisko palīdzību varēs saņemt tāpat kā līdz Ziemassvētkiem.

«Sadarbībā ar «Lattelecom» šāda akcija notiek jau trešo gadu pēc kārtas, un pēc pagājušajā gadā notikušās akcijas saņemto zvanu skaita un konsultāciju problemātikas analīzes, kopīgi ar mūsu sadarbības partneriem Lattelecom secinājām, ka šāda akcija ir ļoti nepieciešama arī šogad. Īpaši svarīgi tas ir tieši šobrīd, kad sociāli ekonomiskā situācija valstī ir jau ilgstoši ārkārtīgi sarežģīta un ne visas ģimenes var būt kopā, lai svinētu Ziemassvētkus. Tādēļ bērniem īpašā situācijā būs iespēja piezvanīt uz uzticības tālruni svētku laikā, kur viņi saņems nepieciešamo konsultāciju un atbalstu», saka VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa direktore.

«Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, īpaši aktuālas kļuvušas sarunu tēmas, kas skar sociālās un ekonomiskās jomas problēmas. Zvanītāji runā par savām bezspēcības un vientulības izjūtām, risinot šīs problēmas», uzsver VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa konsultante – psiholoģe Amanda Zariņa.

Šobrīd Uzticības tālrunī strādā 7 psihologi, kuru galvenais uzdevums ir uzklausīt bērnus un pusaudžus, sniedzot atbalstu un nepieciešamo palīdzību. Uzticības tālrunis vidēji dienā saņem 350 zvanus, uz kuriem atbildot palīdzība un atbalsts tiek sniegts galvenokārt bērniem, bet nereti šāda palīdzība nepieciešama arī bērnu vecākiem. Visvairāk zvanu saņemti tieši par bērnu savstarpējām attiecībām gan skolā, gan ģimenē, kā arī par sociālajām tēmām.

Ikdienā uz Uzticības tālruni 116 111 (80006008) var sazvanīt katru darba dienu no plkst.08:00 līdz 23:00, kā arī sestdienās no plkst.08:00 līdz 22:00 un svētdienās no plkst.10:00 līdz 22:00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu