Amerikāņu pusaudži ir atkarīgi no medikamentiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedriskā organizācija «Partnerība no narkotikām brīvai Amerikai» publiskojusi ziņojumu, kurā izvirzīts paradoksāls secinājums: tīneidžeri biežāk kļūst atkarīgi no zālēm (klepus tabletēm, pretsāpju līdzekļiem un tā tālāk) nekā no tādām narkotikām kā «ecstasy», kokaīns un LSD.

Ziņojumā teikts, ka patlaban katrs vienpadsmitais pusaudzis Savienotajās Valstīs ir atkarīgs no medicīniskajiem preparātiem, ko, starp citu, viņi vulgāri zog vecākiem, radiniekiem vai paziņām. Tāpat tiek norādīts, ka vecāki paši nereti pamudina jauniešus ķerties pie tabletēm, uzskatīdami, ka «legāli un garantēti» preparāti nekādi nevar kaitēt viņu lolojumu veselībai, kur nu vēl izraisīt atkarību. Vispār jāteic, ka ASV iedzīvotāji nereti rīkojas pilnīgi absurdi, tajā pašā laikā uzskatīdami, ka viņiem ir pilnīga taisnība. Piemēram, nesen ASV Floridas štata tiesa aizliedza 13 gadu vecai meitenei veikt abortu, jo viņa, lūk, neesot gana pieaugusi, lai varētu pieņemt tik nopietnu lēmumu. Ar prasību neļaut bērnam veikt šo procedūru tiesā vērsās Floridas Bērnu un ģimenes nodaļa, un tiesnesis Ronalds Alvaress nodaļas darbiniekus atbalstīja, nosūtot meiteni uz psiholoģisko ekspertīzi, kas ir vēl viens pastiprinājums aizliegumam viņai pašai pieņemt lēmumu par atbrīvošanos no gaidāmā mazuļa. Psiholoģiskā ekspertīze šoreiz tika izmantota par ieroci likuma apiešanai, jo Floridas štata kodekss nosaka: lēmuma par abortu pieņemšanai nav vajadzīga vecāku piekrišana neatkarīgi no meitenes vecuma. Ekspertīze savukārt nozīmē, ka tiesa uzskata meitēnu par nepieskaitāmu un līdz ar to nespējīgu pieņemt adekvātu lēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu