Esmu pārāk izskatīga

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sveiks, «Popcorn»! Man ir trīs ļoti sasāpējušas problēmas.

Esmu ļoti izskatīga meitene, bet skolā klasesbiedrenes mani garīgi un fiziski iespaido. Necenšos reklamēt, ka esmu izskatīga, to apgalvo citi cilvēki. Skolotāja pat ieteica iestāties modeļu skolā. Man nepatīk, ka visi jūsmo par manu izskatu, jo es domāju, ka tā arī ir mana problēma — izskatīgums. Varbūt man kaut kā sevi pārveidot? Nezinu, ko darīt…

Nometnē iepazinos ar ļoti jauku zēnu, bet neizskatīgu. Pēc nometnes satikāmies bieži, viņš (cik nopratu) gribēja no manis vairāk — mīļas bučas, apskāvienus, glāstus. Tas man nepatika, pateicu, lai vairs ar mani nekontaktējas. Bet es joprojām domāju par viņu. Viņš man raksta īsziņas un neizpratnē jautā… Ko man darīt?

Kāpēc es nevienu zēnu neinteresēju, ja jau esmu skaista? Neviens nav nācis parunāties, pat apsveicis Valentīna dienā, kaut gan daži uz mani ļoti ieintriģēti lūkojas. Nesaprotu!

Nelaimīgā JoJo (14)

Ļoti jauki, ka esi izskatīga, skaista meitene. Tev noteikti nevajag neko mainīt sevī. Bieži pusaudžu vecumā šķiet grūti pieņemt izskatu, sevišķi, ja negribas, lai citi pievērstu īpašu uzmanību. Tomēr svarīgi pieņemt sevi, domāt par savām vajadzībām, rūpēties par sevi. Ja Tu leposies ar sevi, domāsi par savu izglītību, būsi interesanta kā cilvēks, citi novērtēs ne tikai Tavu izskatu, bet arī raksturu. Pavaicā, kas vēl tuviniekiem, draugiem Tevī patīk.

Attiecībās ar zēnu šobrīd ir neizrunātas vēlmes. Ja viņš Tev patīk, arī Tu viņam, tad nevajag pārtraukt draudzību. Varbūt ir vērts ar viņu satikties, pateikt, ko Tu nevēlētos pieļaut attiecībās.

Zēni pusaudžu vecumā emocionāli nobriest vēlāk nekā meitenes. Iespējams, visiem zēniem nav drosmes pieiet Tev klāt, iepazīties, tādēļ viņi tikai skatās. Varbūt Tu pati izvairies no zēnu uzmanības, nedaudz baidies no tuvākas draudzības? Tas arī var būt iemesls, kādēļ zēni izteikti Tev netuvojas. Parunājies ar draudzenēm, kā viņas veido attiecības.

Inese Freivalde, Cēsu psiholoģiskās palīdzības un atbalsta centra psiholoģe

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu