Mamma grib, lai esmu prostitūta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labdien, «Popkorn»! Es mācos ļoti labi, vēlos studēt, bet mana māte grib, lai es eju viņas pēdās — strādāju par prostitūtu.

Man tas liekas pretīgi, bet es jau to kādu laiku daru, jo ģimenē ir naudas problēmas. Tik un tā naudu, kuru nopelnu, māte nodzer. «Popkorn», palīdzi!

Izmisusī Līga (15)

Problēma ir ļoti nopietna. Prātīgi, ka Tu meklē palīdzību, jūtot, ka gribētu darīt ko citu. Bieži vien jauniešiem ir grūti pretoties spiedienam, bet Tev noteikti jāatrod izeja, pirmām kārtām jādomā pašai par savām vēlmēm — ko vēlies darīt, sasniegt dzīvē, kāda vēlies būt. Šobrīd Tu esi uz bīstamas robežas, lai sapņi nepiepildītos.

Mamma, liekot strādāt par prostitūtu, ļoti dara Tev pāri. Tu vēl neesi pilngadīga, tādēļ tas ir vēl smagāks noziegums pret Tevi kā bērnu. Meklē palīdzību, lai izrautos no tā! Tev tas noteikti ir jādara. Vai skolā ir psihologs, skolotājs, kam Tu uzticies, kurš varētu uzklausīt? Vērsies pie kāda speciālista (psihologa, sociālā pedagoga, tuvinieka), lai nebūtu viena savās raizēs. Viņi palīdzētu Tev dzīvot labākos apstākļos, jo nevienam pusaudzim nav jācieš tāds pazemojums.

Vari zvanīt arī uz bezmaksas uzticības tālruni jauniešiem 8009000, kur varēsi gūt gan atbalstu, gan informāciju. Neglabā bēdas, problēmas sevī, jo ir cilvēki apkārt, kas vēlas un var Tev palīdzēt.

Inese Freivalde, Cēsu psiholoģiskās palīdzības un atbalsta centra psiholoģe

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu