Gribu izdarīt pašnāvību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā gadā man iepatikās viens džeks.

Es viņu redzēju baigi bieži — kad pastaigājos, gāju uz veikalu, pa ceļam uz skolu, disenēs… Dažreiz viņš uz mani jocīgi skatījās. Viss bija baigi labi. Tad vēl viņš man TIK ļoti nepatika. Nesen viņš izskatījās baigi laimīgs, runājot ar mani. Tad es uzzināju, ka viņam ir draudzene! Es tā pārdzīvoju, raudāju! Tikai tagad aptveru, kā viņš man patīk! Var pat teikt, ka es viņu dievinu! Esmu trīs gadus jaunāka par viņu. Nesaki, lai aizmirstu viņu, ka man būs cita simpātija. Nebūs.

Tagad zudusi dzīves jēga. Dienā, pirms iepazinos ar viņu, domāju, ka pakāršos, bet nolēmu dienu pagaidīt. Tagad laikam jākaras viņa dēļ. Nevaru viņu aizmirst.

Sīkā Lose (13)

Katrs cilvēks ir citāds, katrs ir skaists. Par to nav jāšaubās. Ne visi prot saskatīt skaistumu. Tikai tas, kas Tevī to saskatīs, pratīs novērtēt, būs īstais cilvēks, ar ko vērts draudzēties. Pašnāvība nav risinājums, bet bēgšana. Nevajag risināt problēmas tik radikāli, kaut gan pirmajā brīdī liekas — tas ir vispareizākais, ātrākais risinājums. Nesteidzies! Ļauj paiet laikam, ļaujies «straumei» uz kādu laiku. Reizēm mēs pārspīlējam, redzam tikai to, ko vēlamies. Svarīgi nogaidīt, problēmu risināt ar vēsu prātu. Tas ir ļoti grūti, taču lielāka garantija, ka risinājums būs veiksmīgāks.

Inta Gribule, Krāslavas rajona Izglītības pārvaldes Psiholoģiskās palīdzības un izglītības centra psiholoģe

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu