Piedalies konkursā un mācies taupīt!

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Naudas plānošanas centrs un GE Money Bank aicina 1.-4.klašu skolēnus piedalīties zīmējumu konkursā «Kā gudri sakrāt naudu». Tā noskaidrojot bērnu izpratni par uzkrājumu nozīmi un turpinot pērn sākto tradīciju iesaistīt skolēnus, skolotājus un vecākus diskusijā par un ap naudu, portālu «Apollo» informēja Vita Šteina, biedrības «Naudas plānošanas centrs» sabiedrisko attiecību konsultante.

Konkurss norisināsies no 2009. gada 19.oktobra līdz 15.novembrim (pasta zīmogs). Skolēniem ir jāuzzīmē savas domas par to, kam šobrīd vajadzētu sakrāt naudu. Zīmējumam noteikti jāpievieno apraksts - pamatojums, cik daudz un kā skolēns plāno sakrāt naudu.

«Pirms gada skolēniem rīkojām zīmējumu konkursu «Kā gudri iztērēt 100 latu». Izvērtējot vairāk nekā 2 000 skolēnu iesūtītos zīmējumus, secinājām, ka bērniem bieži vien trūks izpratnes par naudas vērtību un racionālu tās izlietojumu. Taču, runājot ar bērniem par šiem jautājumiem, mēs varam to mainīt. Tādēļ aicinu skolotājus un vecākus arī šogad būt atsaucīgiem, mudināt bērnus piedalīties konkursā, jo tas ir viens no veidiem, kā ar viņiem uzsākt diskusiju par naudas jautājumiem un galu galā rosināt interesi un izpratni, kas noderēs turpmākajā dzīvē,» ir pārliecināta Signe Bierande, Naudas plānošanas centra vadītāja.

Konkurss tiks izsludināts visās Latvijas skolās. Iesūtītos darbus vērtēs žūrija, kurā darbosies praktizējoši psihologi - Ilze Dreifelde-Gabruševa un Ansis Jurģis Stabingis -, Valsts izglītības satura centra, Naudas plānošanas centra un GE Money Bank pārstāvji.

«Aicinot bērnus piedalīties šādā konkursā, mēs vēlamies, lai bērni sāktu domāt par to, ka nauda ir jāprot ne vien tērēt, bet arī uzkrāt. Tagad daudz ekspertu runā par to, ka Latvijā nav izveidojusies krāšanas kultūra un ka tāda ir nepieciešama. Mūsuprāt, tikai sākot šo diskusiju jau no mazotnes, veicinot bērnu izpratni par šiem jautājumiem, mēs varam runāt par krāšanas kultūras izveidošanos. Ja sabiedrība - vecāki, skolotāji, nevalstiskās organizācijas, finanšu iestādes u.tml. - būs aktīvi un veltīs laiku jaunākās paaudzes iesaistīšanā diskusijā par naudu, tad viņi jau pratīs pieņemt finansiāli izsvērtus lēmumus un līdzsvarot savus tēriņus un ar uzkrājumus,» uzsver Nora Grase, GE Money Bank Komunikācijas daļas vadītāja.

www.draugiem.lv

http://www.vissparnaudu.lv/lv/about/nolikums.html

www.managimene.lv

Konkursa «Kā gudri sakrāt naudu»

NOLIKUMS

1. Rīkotāji

Biedrība Naudas plānošanas centrs un AS GE Money Bank

2. Dalībnieki

1.- 4. klašu skolēni

3. Darba tēma

Bērnu izpratne par naudu un tās gudru uzkrāšanu

4. Darbu izstrādes un iesniegšanas noteikumi:

4.1. Konkursa dalībnieku uzdevums ir uzzīmēt savas domas par to, kam šobrīd vajadzētu sakrāt naudu.

4.2. Zīmējumam jāpievieno apraksts - pamatojums, cik daudz un kādā veidā skolēns plāno sakrāt naudu. Aprakstu ieteicams veikt zīmējuma otrā pusē. Aprakstam nav noteikts apjoms. Darbi bez apraksta netiks vērtēti;

4.3. Darbam jāpievieno kontaktinformācija (zīmējuma autora vārds, uzvārds, adrese, skola, klase un zīmēšanas skolotāja vai viena vecāka vārds, uzvārds un tālruņa numurs);

4.4. Darbs jāzīmē uz A4 formāta (21,0×29,7 cm) papīra/kartona lapas;

4.5. Zīmēt var brīvi izvēlētā tehnikā (krāsu zīmuļi, flomāsteri, pildspalvas, tintes pildspalvas, eļļas krītiņi, tuša u.c.).

5. Darbu iesniegšanas termiņš un vieta

Zīmējums (nesalocīts) ar aprakstu jāiesūta līdz 2009. gada 15.novembrim (pasta zīmogs) Naudas plānošanas centram, uz aploksnes norādot «Zīmējumu konkursam».

Adrese: Kaļķu iela 5-1, Rīga, LV 1050.

6. Norise

Konkurss norisinās divos posmos:

1. posms. Konkursa izsludināšana.

Konkurss tiek izsludināts 2009. gada 16.oktobrī. Zīmējumu iesūtīšanas laiks konkursam ir no 2009. gada 19.oktobra līdz 15.novembrim (pasta zīmogs).

2. posms. Vērtēšana un uzvarētāju noteikšana.

Visus konkursam iesūtītos zīmējumus ar aprakstiem, kuri atbilst 4.punkta un tā apakšpunktā minētajiem kritērijiem, vērtē žūrijas komisija.

Uzvarētājus nosaka 4 kārtās:

Pirmā kārta. No katra reģiona (Vidzeme, Kurzeme, Latgale, Zemgale, Rīga un Pierīga) žūrijas komisija izvirza 20 pusfinālistus, kopā - 100 pusfinālistus.

Otrā kārta. No katra reģiona 20 pusfinālistiem žūrijas komisija izvirza divus finālistus, kopā - 10 finālistus. Visi finālistu darbi no 2009. gada 23. līdz 29. novembrim tiek nodoti balsojumam portālā ww.draugiem.lv. Zīmējums, kurš saņem visvairāk portāla lietotāju balsu, saņem Tautas balsojuma balvu no AS GE Money Bank LVL 100 apmērā, kas tiek ieskaitīta uzkrājumu kontā «Iespēju konts».

Trešā kārta. No 10 finālistiem žūrijas komisija nosaka piecus uzvarētājus -katru no sava reģiona. Katrs uzvarētājs saņem naudas balvu no AS GE Money Bank - starta kapitālu LVL 100 apmērā, kas tiek ieskaitīta uzkrājumu kontā «Iespēju konts».

Ceturtā kārta. Katra reģiona 20 labākos darbus varēs aplūkot reģionālajās izstādēs.

7. Konkursa naudas balvu pasniegšana

7.1. Visiem uzvarētājiem Naudas plānošanas centrs un AS GE Money Bank pasniedz sertifikātus par balvu iegūšanu;

7.2. Visiem konkursa dalībniekiem (tā kā dalībnieki ir nepilngadīgi, tad viņu vecākiem vai aizbildņiem) naudas balva tiek ieskaitīta AS GE Money Bank uzkrājumu kontā «Iespēju konts».

8. Darbu izvērtēšana un žūrijas komisija

Piecus konkursa uzvarētājus nosaka žūrijas komisija, kurā ir Valsts izglītības satura centra, Naudas plānošanas centra un AS GE Money Bank pārstāvji, kā arī praktizējoši psihologi.

Darbi tiek vērtēti atbilstoši šādiem kritērijiem:

1. atbilstība uzdevuma nosacījumiem;

2. zīmējuma pamatotība;

3. krāšanas plāna īstenošanas iespējamība;

4. kādas vajadzības apmierina zīmējumā attēlotā lieta/-as;

5. kā vajadzības apmierina zīmējumā attēlotā lieta/-as;

6. zīmējuma kompozicionālais un tehniskais risinājums;

7. izpildījuma kvalitāte

Konkursa komisijas lēmums ir galīgs un neapstrīdams.

www.draugiem.lv

9. Konkursa rezultāti

www.vissparnaudu.lv

10. Konkursa ierobežojumi

Konkursā nedrīkst piedalīties AS GE Money Bank, AS GE Money atklātais pensiju fonds, IPS GE Money Asset Management, AS GE Money, SIA GE Money Latvia Holdings, SIA Finstar Baltic un Zviedrijas GE Money Bank AB filiāles uzņēmumu darbinieku bērni, kā arī biedrības Naudas plānošanas centrs darbinieku bērni.

11. Tiesības

Visas tiesības uz konkursa zīmējumiem un to aprakstiem patur Naudas plānošanas centrs. Iesniedzot darbu, darba autors piekrīt tam, ka konkursa organizatori bez papildu samaksas darbu var publiskot, publicēt un reproducēt atbilstoši saviem ieskatiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu