Cik gados bērni pārstāj ticēt Ziemassvētku vecītim?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: joel carter

Jautājums, cik gados bērniem būtu jāpārstāj ticēt Ziemassvētku vecītim, var būt ļoti sarežģīts. Nozīme ir ne tikai tam, ka katrs bērns un ģimene ir atšķirīga, bet vecākiem arī jāspēj noturēt līdzsvars starp bērna iztēles attīstīšanu un vajadzību pieaugt. Ja ir saprotams, ka bērni astoņos deviņos gados vēl tic Ziemassvētku vecītim, tad desmit gados tas jau varētu būt diezgan muļķīgi, vēsta interneta vietne «Popsugar.com».

Mūsdienās desmit gados bērni kļūst par pusaudžiem. Desmitgadnieki jau sāk gatavoties skolas dejām un klausīties sliktu mūziku nepiemērotā skaļumā. Viņiem vairs nevajadzētu ticēt lielam vīram ar bārdu un viņa palīgiem, kas vienreiz gadā piegādā dāvanas no Ziemeļpola.

Lielākoties bērni tic tam, ko viņiem stāsta. Desmit gados viņiem vajadzētu attīstīt dedzīgas «izmeklēšanas» prasmes. Spēja uzdot jautājumus par pasauli sev apkārt ir nepieciešama gan skolā, gan dzīvē. Tas ir veids, kā rodas lieli domātāji un problēmu risinātāji ar veselīgu pašapziņu. Ticēšana Ziemassvētku vecītim lielākā vecumā vairs neliecina par bērnības tīrību, bet vairāk par to, ka jaunais cilvēks atsakās izzināt pasauli un domāt par to zinātkārā veidā.

Kā vecāki mēs vēlamies nobremzēt laiku.

Neticēšana Ziemassvētku vecītim daļēji apstiprina faktu, ka bērns pieaug, un tas var būt smagi.

Kādā brīdī turpināšana ticēt Ziemassvētku vecītim var vairāk būt vecāku, ne bērnu vajadzība. Ir arī citi veidi, kā saglabāt ticību brīnumam, neizmantojot Ziemassvētku vecīša tēlu. Rotaļlietu sagādāšana citiem bērniem vai pilsētas gaismiņu aplūkošana joprojām var izraisīt bērnišķīgu sajūsmu un prieku.

Ja tomēr tavam bērnam jau ir vairāk nekā desmit gadi, bet viņš joprojām tic Ziemassvētku vecītim, tu vari «jaunumus» pavēstīt mierīgā veidā. Mēģini rosināt bērna domāšanu un uzdot loģiskus jautājumus par Ziemassvētku vecīti.

Tādā veidā, ieraugot nesakritības, cerams, viņi sapratīs, ka svētku brīnums nenāk vis no Ziemeļpola, bet gan no viņiem pašiem un viņu ģimenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu