10 frāzes, kuras vecākiem nekad nevajadzētu teikt otram

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Natalya Zaritskaya

Bērnu audzināšana nav viegla. Lielākā daļa vecāku vēlētos pagulēt ilgāk, kā arī kādu laiku pavadīt divvientulībā vai vienatnē, tomēr ne vienmēr tas izdodas. Būtiski ir atcerēties, ka, audzinot bērnus, nevajadzētu vainot un apšaubīt savu partneri par dažādām lietām, ko tu pati darītu citādāk, raksta «Popsugar». Jūsu attiecības uzlabosies, ja izvairīsieties no šīm 10 frāzēm.

1. Es taču tev teicu!

Lai arī nereti ir patīkami apzināties, ka tev tomēr ir bijusi taisnība par lietām, ko partneris izdarījis citādāk, šā fakta izcelšana situāciju nemainīs. Bērnu audzināšana ir pietiekami grūta, tāpēc nevajadzētu otram likt justies vēl sliktāk par veidu, kā viņš to dara.

2. Grāmatā tā nebija rakstīts

Protams, tu esi lasījusi vairākas grāmatas, žurnālus un blogus par bērnu audzināšanu, tomēr jāatceras, ka tikai tu zini, kas jūsu ģimenei patiešām ir nepieciešams. Labu attiecību pamatā ir uzticēšanās, tāpēc saspringtā brīdī daudz labāk ir vienkārši uzticēties partnerim.

3. Manā klātbūtnē viņi tā neuzvedās

Bērni dažādu cilvēku sabiedrībā izturas dažādi, tāpēc tev nevajadzētu būt pārsteigtai par to, ka tas notiek arī tēva klātbūtnē. Tas nenozīmē, ka viņš ko dara sliktāk.

4. Vai tu esi mēģinājis ..., lai noliktu viņus gulēt?

Nakts vidū, kad bērns skaļi kliedz un nespēj iemigt, pēdējā lieta, ko vēlies dzirdēt, ir saraksts ar dažādiem risinājumiem, kas varētu palīdzēt, jo patiesībā viņš to visu ir izmēģinājis jau vairākas reizes. Jau atkal - uzticies savam partnerim, šajā situācijā viņš noteikti nav aizmirsis par visiem trikiem.

5. Tu viņus pietiekami nepieskatīji

Negadījumi notiek pat rūpīgāko vecāku klātbūtnē. Savu partneri par to vainot nevajag - tas nenotika tīšām!

6. Tev vajadzētu uzkopt vairāk

Rūpēties par bērniem, strādāt, uzturēt sociālo dzīvi un vēl regulāri tīrīt māju var būt ļoti nogurdinoši. Iespējams, ka tev nav ne jausmas par lietām, ar ko tavam partnerim nācās saskarties pirms pārnāci mājās. Tā vietā labāk rādi piemēru un drīz vien lielāku uzmanību pievērsīs arī viņš.

7. Manas draudzenes partneris dara tā

Bērnu audzināšanas metodes nevajadzētu salīdzināt ne tikai ar profesionāļiem, bet arī draugiem un tuviniekiem. Jāņem vērā, ka katra pāra ikdiena un dzīvesveids atšķiras, tikai jūs abi zināt, kā ir vislabāk!

8. Mana mamma ieteica, lai mēs darām tā

Lai arī varētu šķist, ka mammas ir vislabākie padomdevēji, ņemot vērā, ka pirms vairākiem gadiem pašas audzināja bērnus, jāatceras, ka bērnu audzināšanas metodes gadu gaitā ir mainījušās.

9. Vai viņiem tas patiešām ir nepieciešams?

Jā, daži vecāki saviem bērniem ļauj skatīties televizoru ilgāk un cienā ar saldumiem vairāk, tomēr, izsakot šādu frāzi bērnu klātbūtnē, tu apšaubi sava partnera spējas. Tā vietā ieteicams šīs lietas izrunāt vēlāk un privāti.

10. Es nekad viņiem neļautu tā darīt

Dažādiem cilvēkiem ir dažāda izpratne par to, kas ir normāli. Jau atkal nevajadzētu aizmirst par uzticēšanos otram un ļaut bērnu audzināt tā, kā viņam šķiet pareizi. Bērnu tomēr ir radījuši divi!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu