Es apprecējos ar daudz vecāku vīrieti... Viņš varētu būt mans tēvs!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mickael Gresset

Katrs pazīst kādu pāri, kur viens no partneriem varētu būt otra tēvs vai māte. Ne jau tikai emocionāli, bet fiziski, jo kāds no partneriem ir krietni vecāks par otru. Tas var sagādāt daudz pārdomu un pārpratumu kā pašiem, tā arī apkārtējiem cilvēkiem. Žurnāls «Cosmopolitan» mēģina noskaidrot, kāpēc sievietēm patīk būt kopā ar vīrieti, kas, ņemot vērā vecuma atšķirību, varētu būt viņu tēvs.

Populārākais mīts par sievietēm, kas izvēlas vecākus vīriešus, liecina, ka vainojama vēlme pēc finansiālas drošības. Lai arī «bagāti papucīši» ir tie, kas iepazīstina sievietes ar vīnu pudelēs (nevis kastēs) un viesnīcām hosteļu vietā, finansiālais aspekts nav vienīgais, kas jāņem vērā. Nesenā pētījumā arī atklāts, ka tā sauktajā «mileniāļu» paaudzē tieši vīrieši ir tie, kas, visticamāk, precētos naudas dēļ.

Kamēr Amerikas Psihologu asociācija atmaskojusi hipotēzi, kas apgalvo, ka sievietes šādā veidā cenšas kompensēt trūkstošās meitas-tēva attiecības, ne vienmēr arī tā ir taisnība, jo ir sievietes, kam bijušas labas attiecības ar tēvu, tomēr viņas pievelk vecāki vīrieši.

«Sievietei var būt veselīgas attiecības ar tēvu, bet viņa vienalga var meklēt tēva figūru vīrā.

Kādu, kurš viņas var aizsargāt un pamācīt. Nav tā, ka šīs sievietes seksualizētu savus tēvus, bet gan lietas, ko tas reprezentē,» skaidro psihologi.

Īpaši satraucošs ir mirklis, kad jāiepazīstina «jaunais» draugs ar draugiem un radiem. Tu pati spēj pieņemt vecuma starpību, bet ne visiem apkārtējiem tas var izdoties viegli. Lai gan kopumā sabiedrība virzās uz lielāku individuālās izvēles pieņemšanu, joprojām pastāv uzskats, ka, apprecot vecāku vīrieti, sieviete noslēdz sava veida darījumu, kur vīrietis ir pakalpojuma sniedzējs, bet sieviete - trofeja. Un draugu lokā var pat tikt slēgtas derības, cik ilgi spēs pastāvēt šāda savienība.

Paradoksāli, ka, neskatoties uz to, cik progresīvi ir draugi, daudz vecāka vīrieša izvēle tomēr liks viņiem izbrīnā pacelt uzacis.

Vēl viena kutelīga tēma šādā savienībā ir pāra seksuālā dzīve. Galu galā vecākais no pāra to ir darījis ilgāk nekā otrs ir dzīvojis. Tas varētu likt justies sievietei kā nepieredzējušai «svētulei», taču bieži vien notiek pilnīgi pretējais. Pēc nemitīgiem mēģinājumiem būt seksīgai un iekārojamai sieviete beidzot var atslābt un būt viņa pati. Arī pētījumi apstiprina, ka, kļūstot vecākiem, vīrieši gultā kļūst nesavtīgāki un vairāk domā par sievietes baudu.

Taču it visā pastāv līdzsvars. Sievietes, kuras ir precējušās ar daudz vecākiem vīriešiem, neizjūt tik lielu sabiedrības spiedienu par bērnu nepieciešamību. Taču, ja sievietes bioloģiskais pulkstenis tikšķ pietiekami skaļi, nepalīdz arī pētījumi, kas apliecina saiti starp «vecāku» spermu un augsta riska grūtniecību. Lai vai kādi būtu pētījumi un sabiedrības nostāja, pats galvenais tomēr ir saikne starp diviem cilvēkiem, kas viens otru ir izvēlējušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu