Sešas pazīmes, kas liecina - viņš nav gatavs bērniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pixabay.com

Skaidrs, ka vecumam, finansiālajai situācijai un dzīvesstilam ir nozīme, pirms kļūstat par vecākiem. «Jūs nekad neesat līdz galam gatavi,» šo frāzi dzirdēsiet itin bieži, kad nolemsiet kļūt par vecākiem. Kaut kādā ziņā tā ir taisnība, jo tā ir pieredze, kam pilnībā nevar sagatavoties. Taču jāatceras, ka daži vīrieši tomēr ir labāk sagatavoti, lai kļūtu par tēviem, nekā citi, norāda «Menshealth.com». Lūk, sešas pazīmes, kas norāda, ka tam vēl nav pienācis īstais brīdis.

1. Tavas attiecības ar sievu nav visai ciešas

Lai cik brīnišķīgi būtu bērni, tie mēdz izārdīt trauslas attiecības, ne stiprināt tās. «Ja problēmas bija jau pirms bērniem, tad tās kļūst arvien lielākas - daudz lielākas,» skaidro attiecību eksperti. Sandjego universitātes veiktajā pētījumā atklāts, ka gandarījums attiecībās vecākiem ir aptuveni uz pusi mazāks nekā pāriem bez bērniem. Kāpēc? Nedēļas vai mēneši, kas pavadīti neizguļoties, maz brīvā laika, tūkstošiem ar bērniem saistītu pienākumu var destabilizēt pat spēcīgāko savienību.

2. Citu cilvēku bērni tevi neinteresē

Vai vēl ļaunāk - bērnu nemitīga raudāšana vai nopratināšana jūs patiešām kaitina. Var pieņemt, ka jutīsies citādāk, ja bērns būs tavs. Tajā ir daļa patiesības, taču, pirms pirki jaunu automašīnu, tu taču pievērsi uzmanību konkrētām automašīnu markām, vai ne? Tādai pašai ziņkārībai būtu jābūt arī par bērniem. Ja vēl neesi ieinteresēts un gatavs mijiedarboties ar draugu knēveļiem, tā ir diezgan droša zīme, ka vēl neesi gatavs saviem bērniem.

3. Tev nav finanšu līdzekļu, lai uzturētu ģimeni

Autiņbiksītes. Ratiņi. Bērnu sēdeklīši. Ārstu vizītes. Apģērbs. Bērnu maisījumi. Bērni ir dārgs prieks. Tas nenozīmē, ka tev jābūt bagātam, lai atļautos bērnus, bet tev var nākties atteikties no vingrošanas zāles apmeklējuma, gatavot maltītes mājās u.c. Vai tas tevi apmierina? Bērna uzturēšana nemaksā lēti un izmaksas tikai pieaug, bērnam kļūstot vecākam. Labāk esi drošs, ka vari to atļauties pie pašreizējiem ienākumiem.

4. Taviem draugiem vēl nav bērnu

Labāk nodrošināties ar plašu atbalsta komandu. Nodoties bērniem, kamēr pārējie draugi dzīvo bezrūpīgu bezbērnu dzīvi, var būt visai izolējoši un vientuļi. Atšķirībā no mammām, tēviem nav tik daudz atbalsta grupu. Būt par vecākiem ir liels izaicinājums, un vecākiem, kas jūtas vientuļi, tas ir patiešām smags laiks.

5. Tu neesi pietiekami vecs

Iespējams, šis apgalvojums tevi aizvaino. Taču, ja esi jaunāks par 23 gadiem, kad ir piedzimis tavs pirmais bērns, tu, visticamāk, piedzīvosi depresiju darba vai finansiālo grūtību dēļ, ar kurām nāksies saskarties. Tas nenozīmē, ka neesi gatavs kļūt par vecāku 21 vai 22 gadu vecumā. Taču esi brīdināts: vidējie statistikas dati ir pretrunā ar to. Pētījumi liecina, ka cilvēki, kas atliek kļūšanu par vecākiem līdz aptuveni 30 gadu vecumam, uzrāda daudz veselīgāku psiholoģisko vērtējumu nekā tie, kas par vecākiem kļuvuši agri.

6. Iedzeršana ar draugiem nedēļas nogalē joprojām ir tava prioritāte

Atrast laiku, lai satiktos ar draugiem, kļūs gaužām grūti. Pat ja jūsu partneris būs pietiekami pretimnākošs, lai ļautu iziet ar draugiem, alkohols zaudēs savu pievilcību brīžos, kad naktīs nāksies celties pie raudoša jaundzimušā. Dažiem mazuļiem tas prasa aptuveni gadu, lai mierīgi gulētu visu nakti. Ja neesat gatavi atteikties no vismaz 75% sabiedriskās dzīves, tad jūs vēl neesat gatavi bērnam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu