Tas ir tikai normāli! Piecas tēmas, par kurām strīdas visi pāri

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Visi pāri strīdas - tas ir pilnīgi normāli! Atšķirība ir tikai tajā, kā tas notiek. Katrā strīdā vēlams atcerēties to, ka tā mērķis ir komunicēt vairāk, nevis mazāk. Kad jūties satraukts vai nomākts, pastāsti to savam partnerim un kopīgiem spēkiem mēģiniet rast risinājumu, tā vietā, lai pārvērstu partneri par «emociju izgāztuvi». Pēc tam apsēdieties un klausieties atbildi! Klausīšanās ir tikpat svarīga sarunas sastāvdaļa kā jūtu un emociju paušana. Piedāvājam «womenshealthmag.com» apkopotos izplatītākos strīdu iemeslus un padomus, kas varētu līdzēt strīdu gadījumā.

1. Jums ir dažādas finansiālās prioritātes

Tu vēlies atjaunot dīvānu, kamēr viņš grib savu naudu ieguldīt bitkoinā. Vai arī tu vēlies rezervēt lētu hosteli nākamajām brīvdienām, jo plāno lielāko daļu laika pavadīt pludmalē, kamēr viņš grib greznus apartamentus. Būt atšķirīgās domās par naudas izlietojumu ir pilnīgi normāli. Taču par to ir jārunā, lai nesāktu krāt aizvainojumus. Ne vienmēr tavas idejas uzvarēs, bet dalīties ar savām jūtām ir veselīgi.

Kā ar to tikt galā: Ir svarīgi saprast, kāpēc tieši partneris vēlas konkrēto lietu. Dažreiz palīdz otras puses skatu punkta novērtēšana, lai vienotos par kopsaucēju. Galvenais ir izskaidrot savu pozīciju un uzklausīt partneri.

2. Jūs atšķirīgi kārtojat traukus trauku mazgājamajā mašīnā

Pie vainas var arī nebūt trauku mazgājamā mašīna, bet mums visiem ir konkrēts veids, kā mēs darām dažādas lietas - spiežam zobu pastu, klājam gultu, un tas var padarīt partneri vai traku. Neviens pāris nav pasargāts no «mēs to darām atšķirīgi» cīņas.

Kā ar to tikt galā: Izvērtē, kā tavs lēmums piekāpties vai nepiekāpties ietekmēs partneri, tevi un jūsu saimniecību. Vai tiešām ir tik svarīgi, no kuras puses tiek likti trauki? Varbūt šī ir joma, kur var nedaudz piekāpties. Ja cīņa tomēr ir cīnīšanās vērta, tad izskaidro partnerim, kāpēc tavs veids tev ir tik svarīgs.

3. Jums ir atšķirīga dzimumtieksme

Katrā pārī ir viens, kas vēlas seksu vairāk, un viens, kas to grib mazāk. Problēmu nav tikai tiem, kam nav arī seksa. Tu neesi viens!

Kā ar to tikt galā: Atrodiet smalkos «diedziņus», aiz kuriem varat paraustīt partneri tā, lai viņš nejūtas aizvainots vai izmantots. Praksē tas bieži vien izskatās tā, ka nākas atzīt partnera vēlmes, kad īsti neesi nepieciešamajā garastāvoklī, un būt godīgam, kad pilnīgi noteikti neesi noskaņots tuvībai. Parādi partnerim, ka dzirdi un rūpējies par viņu. Atgriezieties pie šā jautājuma vēlāk, kad, iespējams, būs piemērotāks brīdis.

4. Jums ir atšķirīgi plāni

Vairumam pāru ir atšķirīga izpratne par to, cik laika tie vēlas pavadīt kopā un cik atsevišķi. Labāk to noskaidrot jau sākumā, pirms esat uzkāpuši uz aizvainojuma takas.

Kā ar to tikt galā: Dalīšanās pārdomās par kopīgi pavadīto laiku ietekmē tuvības līmeni. Tā vietā, lai neļautu partnerim trenēties maratonam, jo vēlaties vairāk laika pavadīt kopā, labāk darīt viņam zināmu, ka atbalstāt viņa mērķus, tomēr nevēlaties zaudēt saikni ar viņu. Kopā apspriediet, kā varat atbalstīt viens otru un sasniegt mērķus, paliekot vienoti.

5. Jums ir atšķirīga izpratne par kārtību

Kādas sievietes «ģimenes ligzdiņa» citai varētu šķist katastrofa. Ja atšķiras jūsu viedokļi par tīrību mājās, tas varētu būt nemitīgu ķīviņu iemesls. Viens nav labāks vai sliktāks, tie vienkārši atšķiras.

Kā ar to tikt galā: Nevaino un nekaunini partneri - tas, ka paziņosi, ka viņš ir briesmīgs cilvēks, jo atstāj zeķes uz grīdas, neko nemainīs. Tā vietā palīdzi partnerim saprast, kā tas tev liek justies. Kaunināšana var novest tikai pie vainas apziņas, dusmām un sajūtām, ka tev uzbrūk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu