10 vienkārši veidi, kā 2018. gadā kļūt par labāku mammu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daria Shevtsova

Iespējams, ka liela daļa vecāku Jaunajā gadā apņēmušies vairāk laika pavadīt kopā ar bērniem un pievērst viņiem vairāk uzmanības. Tomēr kādi ir labākie veidi, kā patiešām to izdarīt? Portāls «Popsugar» apkopojis ieteikumus, ar kuru palīdzību tev izdosies sasniegt iecerēto.

1. Noliec malā telefonu

Lai arī vecāki parasti pievērš pastiprinātu uzmanību tam, cik ilgu laiku bērni pavada, skatoties ekrānā, nereti viņi aizmirst paši par sevi. Noliec malā savu telefonu vai vismaz samazini laiku, ko pavadi, to lietojot, - it īpaši bērna klātbūtnē!

2. Atrodi laiku pati sev

Jūties nogurusi? Tu neesi vienīgā. Lai arī dažreiz mammas jūtas vainīgas brīžos, kad velta laiku tikai sev, starp mājas tīrīšanu un ēdiena gatavošanu ieteicams atrast arī kādu brīvu brīdi. Ja ik pa laikam veltīsi brīvo laiku tikai sev, daudz mazāk jutīsies nogurusi un ar bērnu laiku pavadīsi kvalitatīvāk!

3. Uzdod jautājumus, kuriem būs jēgpilnas atbildes

Izvairies no jautājumiem, uz kuriem tavs bērns var atbildēt ar vienu vārdu. Tā vietā iedvesmo viņu stāstīt par savu ikdienu, sapņiem un vēlmēm. Šādā veidā uzlabosies arī savstarpējā komunikācija.

4. Ieklausies

Lai arī nereti ir grūti saprast, ko tavs bērns vēlas pateikt, centies ieklausīties un saprast viņu. Šādā veidā tu daudz vieglāk spēsi izprast viņa vēlmes un, iespējams, uzzināsi lietas, par kurām tev nebija ne jausmas.

5. Perfekts nav neviens

Pārstāj sevi salīdzināt ar citiem vecākiem, it īpaši tiem, kas sociālajos tīklos visu laiku informē par savu «ideālo dzīvi». Lai arī dažreiz varētu šķist, ka nekas, ko tu dari, nav pareizi, atceries, ka ar problēmām saskaras visi.

6. Lūdz palīdzību

Lai arī dažreiz palīdzības lūgšana var likties vājuma pazīme, spēja īstajā brīdī to darīt patiesībā apliecina spēku. Ja apzinies, ka tev vajadzīga mammas, partnera vai draugu palīdzība, tas ir ļoti būtiski. Neļauj sev izdegt - palūdz palīdzību tik bieži, cik vien nepieciešams.

7. Sviniet mazās lietas

Nav jāgaida dzimšanas dienas vai citi svētki, lai kaut ko svinētu. Parādi bērniem, ka iespējams priecāties arī par ikdienas sīkumiem. Kad bērni izaugs, viņi atcerēsies, ka iedevi saldējumu pēc tam, kad kopīgi uzcēlāt lielisku «Lego» mājiņu.

8. Tradīcijas

Jaunu tradīciju ieviešana ģimenē ir viena no vecāku jautrākajām lietām. Protams, nevajadzētu aizmirst par dzimšanas dienām un Ziemassvētkiem, tomēr varat ieviest arī vienkāršas un ikdienišķas tradīcijas, piemēram, tortilju ēšanu otrdienu vakaros un kopīgu filmas skatīšanos svētdienu vakaros.

9. Neaizmirsti par savu partneri

Brīdī, kad ģimenē parādās bērns, attiecības ar partneri kļūst arvien grūtākas. Ir tik sarežģīti atrast laiku, ko pavadīt divatā! Dodieties uz randiņiem un neaizmirstiet dienas laikā apjautāties viens par otru.

10. Sniedz bērnam pieredzi, nevis lietas

Viena no lietām, ko bērni atcerēsies, kad būs pieauguši, ir pieredze, kura bijusi. Šīs lietas ir daudz svarīgākas par rotaļlietām un citām mantām, ko viņiem dod. Ļauj bērnam doties uz vasaras nometni, aizved uz dejošanas nodarbībām vai dariet kaut ko visi kopā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu